Спорт

Јунајтед се коначно решава Мегвајера - капитен одлази у Вест Хем

Клуб из Манчестера је читаво лето покушавао да пронађе решење за дефанзивца који није у плановима Ерика тен Хага и чини се да су сада у томе и успели
Јунајтед се коначно решава Мегвајера - капитен одлази у Вест ХемGetty © Charles McQuillan / Stringer

Фудбалски клуб Манчестер јунајтеда пристао је да Вест Хему прода енглеског репрезентативца Харија Мегвајера уз обештећење од 35.000.000 евра, преносе британски медији.

"Скај спортс" наводи да је до коначне реализације трансфера остало само да Мегвајер договори личне услове уговора са Вест Хемом.

Менаџер "чекићара" Дејвид Мојес је наводно понудио енглеском репрезентативцу да наредне сезоне носи капитенску траку лондонског клуба. Цео трансфер би требало да буде реализован до краја недеље, пошто наредног викенда почиње нова сезона у Премијер лиги.

Мегвајер (30) је поникао у Шефилд јунајтеду, а потом је играо за Хал, Виган и Лестер. Он је 2019. године прешао у Манчестер јунајтед за чак 87.000.000 евра, али није оправдао очекивања у клубу са "Олд трафорда".

Мегвајер је за "црвене ђаволе" одиграо 175 утакмица и постигао је седам голова, а претходних сезона је био капитен тима. За репрезентацију Енглеске наступио је на 57 мечева и седам пута се уписао у листу стрелаца.

image