Спорт

Партизан из Азербејџана почиње поход на Европу

Фудбалери Партизана после више недеља припрема започињу своју европску одисеју
Партизан из Азербејџана почиње поход на Европу© FK Partizan/Miroslav Todorović

Црно-бели од 18 часова у Масазиру играју прву утакмицу трећег кола квалификација за Лигу конференције против азербејџанске екипе Сабах.

Тренер Игор Дуљај изјавио је пред утакмицу са Сабахом да нема слабих тимова и да су они то показали у претходном периоду.

"Млади су, примају мало голова и имају интересантне играче. Имамо озбиљног противника, а додатни проблем могу да нам представљају влага и температура. Имају одличног тренера, млад је стручњак. Такође, имају изузетне појединце – Мусајева, Микела и Да силву", казао је Дуљај.

"Посебно су опасни када одузму лопту, јер имају веома брзе играче. Брзо се трансформишу, опасни су у контрама. Биће тешко, али нисмо дошли овде са спуштеним гардом", истакао је Дуљај.

Он је додао да екипа полако улази у такмичарски ритам

"Иако смо пре Сабаха одиграли само два меча, они нам дају наду да можемо да покажемо квалитетан фудбал и после свега имамо обавезу више према нашим навијачима", казао је тренер Партизана.

Капитен Светозар Марковић истакао је да се тим нада пролазу у наредну рунду.

"Очекивања су иста као и пред сваку европску утакмицу – да прођемо даље. И пред ову тако размишљамо, одрадили смо анализу противника и надамо се да ће све бити у реду. Сигурно нас очекује веома тежак задатак, као што је шеф рекао, и надамо се најбољем", закључио је Марковић.

image