Спорт

Коначно Кејн напада трофеј - пао договор између Бајерна и Тотенхема

Фудбалски клуб Тотенхем пристао је да прода Бајерну капитена лондонског клуба и енглеске репрезентације Харија Кејна за нешто више од 100 милиона евра
Коначно Кејн напада трофеј - пао договор између Бајерна и ТотенхемаGetty © Charlie Crowhurst

Представници Бајерна и Тотенхема су преговарали недељама у вези са трансфером капитена енглеске репрезентације, а клуб из лондона је одбио неколико понуда шампиона Бундеслиге.

Кејн је недавно поручио представнима два клуба да се договоре до почетка Премијер лиге, односно до наредног викенда и да ће, уколико до договора не дође, остати у Тотенхему.

"Тотенхем је морао да прихвати ову понуду, јер би у супротном могао да изгуби Кејна на крају наредне сезоне без обештећења. Тотенхем је на крају пристао да прода Кејна за нешто више од 100 милиона евра. Коначну реч о трансферу даће Кејн који ће ускоро донети одлуку да ли ће да прихвати понуду Бајерна. Он је раније више пута изјављивао да би волео да настави каријеру у клубу из Минхена, тако да се очекује да Кејн ускоро буде представљен као ново појачање Бајерна", наводи "Атлетик", који се позива на више извора у Немачкој.

Кејн (30) је члан Тотенхема од 2004. године, за који је одиграо 435 утакмица и постигао 280 голова.

image