Катастрофа Партизана у Азербејџану: Јовановић одбранио пенал, Сабах за четири минута дао два гола

Црно-бели нису показали ништа вредно бољег резултата, а да међу стативима нису имали расположеног голмана, питање је колико убедљивији резултат би остварио домаћи тим

Фудбалери Партизана су отишли у Азербејџан на старту свог пута у квалификацијама за Лигу конференције не би ли се вратили са што повољнијим резултатом, али су уместо тога добили озбиљан шамар.

Црно-бели су у лошем мечу изгубили 2:0 од домаћег Сабаха, клуба основаног 2017. године, који је за четири минута стигао до велике предности пред реванш у Београду.

Партизан је од старта меча био у подређеном положају, али ако су се у првом полувремену и некако држали, у другом је све дошло на наплату. Покушавао је голман Јовановић да одржи црно-беле у игри, ређале су се његове одбране, а није било довољно ни што је у 69. минуту одбранио пенал.

Након што га је Северина скривио, Јовановић је одлично "прочитао" ударац Исаијева. И уместо да то буде велики импулс црно-белима, после само пет минута од одбрањеног пенала резултат на семафору је показивао 2:0.

Већ после корнера који је уследио након одбрањеног пенала, Бојан Летић је мајсторски шутирао под пречку гола Партизана, тамо где се ударац не брани, а само четири минута касније је и Исаијев успео да затресе мрежу након смушене реакције одбране гостију.

Да су домаћини доминирали показује и осам шутева у оквир гола Партизана, који на другој страни није могао много више од тек понеке полушансе - једну такву имао је Матеус Салдања, али свеукупно је то била изузетно "мршава" партија црно-белих.

Партизан је добио озбиљан шамар на старту европске сезоне и сада ће у Београду 17. августа морати да направе велики преокрет не би ли им шанса за европску јесен испарила већ на првом летњем кораку.

10. авг 2023 • 19:58

Крај утакмице!

Сабах - Партизан 2:0!

Јако лоша утакмица црно-белих у Азербејџану, чека их тежак посао у Београду за седам дана.

Шест минута надокнаде

Толико је још времена остало за Партизан да покуша да макар ублажи пораз пред реванш.

83' - Излази Салдања из игре

Мења Игор Дуљај поново, сада је на терену Немања Николић.

74' - Гол, 2:0 за Сабах!

Винсент Тил је центрирао са леве стране, а тамо Аласкаров је можда мало дирао лопту и она одлази у мрежу гола Партизана. Поново лоша реакција одбране Партизана, Антић је тамо олако пустио играча испред себе.

70' - Гол, Сабах води 1:0!

Одбранио је Јовановић пенал пре само минут, али разоран ударац Бојана Летића са дистанце никако није могао!

Момак из Брчка је погодио са 18 метара под пречку, у сам угао гола Партизана, овакав ударац се не брани!

69' - Јовановић брани пенал Исаијеву!

Јовановић је без дилеме играч утакмице, голмана Партизана је "прочитао" Исаијева.

Сабах никако не успева да стигне до гола, остаје 0:0!

68' - Пенал за Сабах!

Северина је направио старт над играчем Сабаха, потпуно непотребно!

Фаулирао је тамо Бојана Летића, момка рођеног у Брчком.

66' - Три измене у Партизану

Дуљај је решио да мења.

Из игре су изашли Белић, Филиповић и Кануте.

На терену су Шћекић, Стојковић и Пантић. Сада ће Пантић на место Натха, а Израелац назад у централни део везног реда.

55' - Крај за Калулуа, ту је Натхо

Ево и прве измене у Партизану, чекао се улазак Бибарса Натха да "повеже" редове црно-белих. Мења Алда Калулуа, који се није добро показао у Азербејџану.

53' - Опет Јовановић спасава Партизан

Маргарита је после дриблинга имао превише простора, наместио се да шутира са око 18 метара левом ногом, али лепа одбрана Јовановића који је остављен на ветрометини. Голман црно-белих је најзаслужнији што је резултат и даље 0:0.

48' - Нуријев је "морао" да постигне гол!

Невероватно, али Партизан се одбранио после још једног опасног напада играча Сабаха. Нуријев је био у великој шанси за гол, изашао је пред Јовановића, оклевао, хтео да лобује, али је на крају два пута погодио Светозара Марковића и лопта одлази у корнер.

Почело је друго полувреме

Још увек без измена, Партизан у истом саставу наставља меч.

Крај првог полувремена - 0:0

Лоша игра Партизана у првих 45 минута. Сабах је био бољи, створили су Азери више прилика пред голом ривала, док је Партизан у нападу безидејан, спор и тром, па остаје да се види шта ће Игор Дуљај променити у 15-минутној паузи.

45+3' - Јовановић спасава Партизан два пута

невероватно како сада Сабах није стигао до вођства. После корнера са леве стране, Нуријев је главом шутирао са пет метара, а голман Партизана успева да извуче лопту "из гола" жаргонски речено, да би потом одбрани шут Кристијана након одбитка.

Ово је било далеко најопасније што смо видели пред голом Партизана.

27' - Поништен гол Апеха

Нигеријац је затреасо мрежу Партизана, али је био бар два метра у офсајду и судије нису имале дилему. Поништен је тај погодак из очигледних разлога.

18' - Опасна шанса за Сабах

Тил је шутирао, имао је Луксембуржанин доста простора у шеснаестерцу Партизана, али је срећом Јовановић био на правом месту да ухвати тај ударац.

15' - Најбољи напад Партизана

Матеус Салдања је асистирао Северини који је пробио по десној страни, ишао је право ка голу, али је био под притиском једног играча, а онда пре његовог евентуалног ударца, други дефанзивац Сабаха је у последњи час избио лопту.

8' - Најбоља шанса Сабаха до сада

Бојан Летић је пробио по левој страни и лепо центрирао, Опеха је лопта пребацила замало, а један од играча Сабаха на другој стативи није успео да прецизно шутира.

4' - Жути картон за Белића

Одмах јавна опомена при првом фаулу неког од играча Партизана. Био је то старт на ивици шеснаестерца. Иако јесте био фаул, утисак је да је жути картон преоштра казна за везисту црно-белих.

3' - Први прети Маргарита

Фудбалер Сабаха је упутио ударац са дистанце, левом ногом, било је то и помало опасно, али ипак преко гола Јовановића.

Почела је утакмица!

Партизан има први напад на утакмици против клуба који је основан тек 2017. године.

Познат је састав Партизана!

Игор Дуљај се одлучио за следећих 11 играча:

Јовановић - Филиповић, Илић, Марковић, Антић - Белић, Кануте - Северина, Калулу, Мениг - Салдања.

Дакле, у првој постави нема Бибарса Натха, док је Филиповић на десном беку добио предност у односу на Аранђела Стојковића.