Наставља се расуло у кошаркашкој репрезентацији БиХ

Годинама се "змајеви" суочавају са финансијским проблемима, због њих су и пропуштали такмичења, али се у тамошњој кошарци изгледа ништа не мења

Кошаркаши Босне и Херцеговине још једном су апеловали да немају адекватне услове када наступају за национални тим.

Јусуф Нуркић, највећа звезда БиХ, појавио се пред медијима и открио са чиме се репрезентативци суочавају пред квалификациони турнир за пласман на Олимпијске игре.

"Окупили смо се сви како би послали снажну поруку. Последњих 30 година пролазимо исте проблеме. Од услова морамо кренути. Имамо велике проблеме сваке године. Ми не можемо да добијемо основне ствари, немамо коме да се обратимо", почео је Нуркић.

"Правимо много боље резултате од услова. Морамо да размишљамо како ћемо породице да сместимо. Немамо услове, четворица спавају у соби. Идемо у Пољску да освојимо турнир. Политичарима плате не касне, ништа им не касни. Немамо кондиционог тренера. Да деци која у будућности желе наступати за БиХ морамо осигурати нормалне услове. Код нас је циркус и одлазиће да играју за друге репрезентације."

Његов саиграч и члан Реал Мадрида Џанан Муса потврдио је да оваква ситуација није новост.

"Ствари које је Јусуф рекао су ствари које ми сви знамо. Ствари које се морају одмах решити. Ми немамо план, немогуће је да у једној репрезентацији четворица спавају у једној соби и додирују се ногама."

"Битно је да Савез стане иза нас. Док друге селекције имају по 9, 10 припремних утакмица, ми имамо две. Ми идемо да освојимо турнир, али питање је да ли је ово нормално. Не радимо довољно добар посао и не радимо на време све што је у вези са припремним утакмицама и путовањима", рекао је Муса.

Подсетимо, Босна и Херцеговина је обезбедила пласман на Евробаскет прошле године, али је мало недостајало да тим не путује на такмичење због недостатка средстава. Тада је влада БиХ уплатила 150.000 конвертибилних марака и репрезентација је ипак уписала наступ у Келну.

Квалификациони турнир у Пољској на програму је од 13. до 20. августа.

Репрезентација БиХ игра у групи Б са селекцијама Португалије, Мађарске и домаћина Пољске.