Бивши кошаркаш Звезде преминуо у 26. години - освојио титулу, па му открили тумор

Некадашњи члан јуниорског тима КК Црвена звезда Иван Ћоровић изгубио је борбу са опаком болешћу, која му је била установљена пре неколико година

Млади кошаркаш Иван Ћоровић преминуо је у 26. години након дуге борбе са карциномом, а вест о његовој смрти објавили су црногорски медији.

Ћоровић је наступао за тамошњу јуниорску репрезентацију, а својевремено је био и капитен јуниорског тима КК Црвена звезда.

У редовима београдских црвено-белих био је велики таленат, а чак осам месеци је играо са тумором на колену, не знајући за тај проблем. Био је првак Србије у јуниорском узрасту, а управо тај трофеј освојио је мислећи да се ради само о хематому.

"Био сам момак за пример, добро ми је ишла и школа, највише сам тренирао и догурао сам чак до капитена јуниорског тима Звезде", говорио је Ћоровић својевремено за "Вијести".

"Говорили су да је хематом, није могло да се утврди. Највећи проблем је био што сам ја играо са тим осам месеци. Освојио сам јуниорско првенство Србије и кад је требало да почну припреме за нову сезону, за неки мој можда да кажем и бум, открио сам проблем који ме је пратио и почела је борба за живот", открива тешку причу.

Ћоровић се најпре лечио хемотерапијама, а у животној исповести из 2020. године је говорио и о операцијама и свему што је прошао након што је морао да остави кошарку. Након свега је уписао и Машински факултет, а вест о његовој смрти потресла је све љубитеље кошарке у региону.

Сахрана Ивана Ћоровића обавиће се 13. августа у 15.00 часова у Пошћењу у Шавнику.