Пол шокирао Алкараза у Торонту

Прекинут је низ од 16 узастопних победа најбољег тенисера на свету

Карлос Алкараз доживео је шокантан пораз и учешће на мастерсу у Торонту завршио у четвртфиналу.

Алкараза је зауставио захуктали Американац Томи Пол, после скоро два и по сата игре – 6:3, 4:6, 6:3.

Млади Шпанац није успео да се потпуно физички и ментално опорави после освајања Вимблдона, али и наступа на Хопман купу, па је од почетка турнира деловао несигурно.

Успео је да прође прве две препреке (Бена Шелтона и Хуберта Хуркача), али је потом налетео на веома расположеног Американца.

Већ на старту меча Пол му је одузео сервис, још једним брејком је потврдио освајање првог сета, након чега се десило нешто што не виђамо често у Карлитосовим мечевима.

Побеснео је и бацио рекет ка својој клупи, али за то није добио ни опомену.

Избацио је негативну енергију, у другом сету одиграо и један од најбољих удараца у сезони, када је у шестом гему кроз ноге погодио винер, те успео да дође до изједначења.

Међутим, то није пореметило Томија, који је серијом од три гема завршио меч и дошао до другог тријумфа над Шпанцем у каријери.

Алкараз је и поред пораза освојио нове бодове и од понедељка ће имати 600 бодова више у односу на другопласираног Новака Ђоковића.

Што се Американца тиче, он је дошао надомак Топ 10 на свету, а у борби за прво мастерс финале бориће се са Јаником Синером, који је у три сета елиминисао Гаела Монфиса.

У другом полуфиналу састају се Алехандро Давидович-Фокина и Алекс де Минор.

Момак из Мурсије сада се сели у Синсинати, где ће учествовати на последњем мастерсу пред Ју-Ес опен, на којем брани гренд слем титулу.