Новак се враћа у Америку – паклен жреб за Ђоковића у Синсинатију

Најбољи српски спортиста враћа се на терен после месец дана паузе и одиграће први турнир још од Вимблдона

Новак Ђоковић наступиће наредне седмице на мастерсу у Синсинатију, где ће бити постављен за другог носиоца.

Ђоковић ће заиграти први пут после изгубљеног финала Вимблдона средином прошлог месеца, када је од њега био бољи Карлос Алкараз у пет сетова.

Такође, светски "број 2" враћа се на амерички континент пошто му претходне сезоне није било дозвољено такмичење као невакцинисаном странцу.

У ноћи између петка и суботе по средњоевропском времену обављен је жреб у Охају и чини се да је српски представник могао и боље да прође.

Ђоковић ће у првој рунди бити слободан, после тога га очекује дуел са победником меча Томас Ечевери – Алехандро Давидович-Фокина.

Шпанац је у одличној форми, пласирао се у полуфинале мастерса у Торонту, али ни Уругвајац није без шанси у том сусрету.

Уколико савлада прву препреку, највероватније ће у трећој рунди ићи на Камерона Норија из Велике Британије, док од четвртфинала посао постаје знатно тежи.

У тој фази такмичења могао би да се састане са Јаником Синером. Италијан игра сјајно ове сезоне и јасно је да ће у будућности бити освајач гренд слем турнира.

Сада има велику шансу да у Канади дође до првог пехара из серије 1.000, где је пети пут ове сезоне обезбедио полуфинале мастерса.

Пројектовано полуфинале Новаку доноси Данила Медведева или Холгера Рунеа, док другу половину костура предводе Карлос Алкараз, Стефанос Циципас, Каспер Руд...

Занимљиво је да ће Новак ове године играти и дубл у Синсинатију, а партнер ће му бити репрезентативни колега Никола Ћаћић.

Од осталих српских представника, наступиће само Миомир Кецмановић, који ће имати тежак посао на старту. Жребом је одлучено да му противник буде Томи Пол, Американац који је победио споменутог Алкараза и дошао надомак Топ 10 на АТП ранг-листи.

Турнир у савезној држави Охајо стартује 13. августа и традиционално представља својеврсну најаву за Ју-Ес опен, последњи гренд слем сезоне.

Синсинати је последњи мастерс који је Новак освојио – то му је пошло за руком 2018. године, а потом је то учинио и 2020. године.

Ју-Ес опен на програму је од 28. августа до 11. септембра и игра се за наградни фонд од 65 милиона долара.