Спорт

Незаустављиви Меси и ружичаста ренесанса Интера

Настављена је бајка најбољег фудбалера свих времена који се препородио од доласка на Флориду
Незаустављиви Меси и ружичаста ренесанса ИнтераGetty © Hector Vivas / Stringer

Фудбалери Итера из Мајамија пласирали су се у полуфинале КОНКАКАФ Лига купа убедљивом победом над Шарлотом – 4:0 (2:0).

Интер је остварио нову победу предвођен Лионелом Месијем, који је и на петом узастопном мечу од доласка у клуб пронашао пут до мреже.

Постао је први играч у историји америчког фудбала који је постигао осам погодака на први пет мечева и покренуо ружичасту ренесансу клуба који је био један од најслабијих у МЛС лиги.

Интеру је потребан још само један тријумф за пласман у КОНКАКАФ Лигу шампиона што је пре почетка сезоне било незамисливо, а два за први трофеј у историји клуба основаног у јануару 2018. године.

Момак из Росарија је у 86. минуту покренуо акцију са средине терена и потом искористио асистенцију Леонарда Кампане, чиме је поставио коначан резултат.

Пре њега су голове за домаћи тим у Форт Лодердејлу дали Џозеф Мартинез из пенала у 12. минуту, Роберт Тејлор у 32, односно Адилсон Маланда који је постигао ауто-гол.

У стартној постави тима који води Херардо Тата Мартино, поред Месија, били су и Ђорди Алба и Серђи Бускетс.

Интер Мајами ће у полуфиналу Лига купа играти против Филаделфије Јунион.

Када је реч о МЛС лиги, најјачем америчком такмичењу у којем је клуб са Флориде закуцан за дно табеле Источне конференције, Аргентинац и другови настављају такмичење 27. августа, на гостовању код Њујорк Ред Булса.

image