Добрић и Петрушев: Утакмице служе као тренинзи, циљ је да се што боље уиграмо

Српски репрезентативци спремно чекају утакмицу која ће служити као генерална проба пред одлазак у Азију

Кошаркаши репрезентације Србије Огњен Добрић и Филип Петрушев рекли су, пред пријатељски меч против Порторика, да је најважније да се екипа још боље уигра и да постоје ствари на којима тим још мора да ради.

Дуел са Порториком у среду од 19 часова биће прилика да се "орлови" поздраве са домаћим навијачима пред пут на Мундобаскет.

"Још једна у низу припремних утакмица коју морамо да искористимо на најбољи могући начин. Знамо шта је наш циљ, да се што боље припремимо за Светско првенство, да се кроз ове утакмице и тренинге што боље уигравамо и будемо најбољи када буде најпотребније, а то је Светско првенство", рекао је Добрић.

"Следи потом турнир у Кини, а после тога Манила. Све ове утакмице више служе као тренинзи. Сигурно нећемо изгледати најбоље и најлепше и играти кошарку какву желимо, али би требало да растемо из утакмице у утакмицу, из тренинга у тренинг и будемо најбољи у Манили."

Петрушев је истакао да се екипа и даље упознаје и да има ствари на којима још мора да се ради.

"Прве две утакмице су биле затворене, друге две су сви имали прилику да виде. И даље се уигравамо, и даље се упознајемо једни са другима и мислим да из утакмице у утакмицу идемо на боље. Има ствари на којима би требало да радимо, али смо задовољни постигнутим до сада. Знамо добро екипу Порторика, играли смо пре пар година са њима у Београду, то је мање-више иста екипа. Играју доста брзо као и све остале екипа из Јужне Америке, знамо шта да очекујемо. Зависи све од нас, искористићемо ту утакмицу да се припремимо за оно главно што нам предстоји", подвукао је Петрушев.