Спорт

"Ако победим Новака, то ће бити сан - једном сам већ успео"

Давидович Фокина жели да приреди изненађење у другом колу мастерса у Синсинатију, у Ђоковићевом првом сингл мечу од финала Вимблдона
"Ако победим Новака, то ће бити сан - једном сам већ успео"Getty © Julian Finney / Staff

Шпанац Алехандро Давидович Фокина први је противник Новака Ђоковића на мастерсу у Синсинатију. Тај меч на програму је у ноћи између среде и четвртка (почетак у 1.00), а шпански тенисер жели да по други пут у каријери савлада Србина.

Ово ће бити њихов пети окршај, Новак води 3-1 у укупном скору, али је Давидович Фокина успео да нанесе болан пораз рекордеру по броју гренд слем титула када га је савладао на мастерсу у Монте Карлу 2022. године.

"Желео сам једног дана да играм с њим и ако га победим, да то буде сан. Тако је и сада. Ако будем успео да победим, биће то сан, јер се не побеђује против таквих играча свакога дана", рекао је Фокина.

"Сећам се да сам тада доминирао у разменама. Онда је направио брејк средином другог и био је напаљен када је изједначио, али био сам концентрисан на свакој лопти и то је био кључ. На крају крајева, резултат се и заборавља, он је легенда и не играју се такви мечеви свакога дана."

Шпанац није штедео речи када је хвалио Ђоковића.

"Има све од Рафе и Федерера. Тело му је врло еластично и може да буде врло, врло чврст. Има оружја којима те тера да грешиш, а прави и винере, врло добро сервира. Ипак, његов кључ је у томе што добро види меч, добро осећа моменат и зна да процени када шта треба да уради. Мислим да ће бити забаван меч за гледаоце", сматра Давидович Фокина.

image