Спорт

Лајовић срушио шампиона Торонта!

Фантастична партија српског тенисера и једна од највећих победа у овој сезони
Лајовић срушио шампиона Торонта!Getty © Tim Nwachukwu

Душан Лајовић пласирао се у треће коло мастерса у Синсинатију великом победом над Јаником Синером из Италије – 6:4, 7:6 (7:4).

Српски играч тако је наставио са сјајном формом на америчком континенту – у главни жреб турнира ушао је кроз квалификације и остварио четврту узастопну победу над играчима из Топ 10.

Пре Синера, који је тренутно шести на АТП ранг-листи, редом су падали Новак Ђоковић, Андреј Рубљов и Стефанос Циципас.

Дуци је потпуно искористио што је ривал био физички, али пре свега емотивно истрошен након највећег успеха у каријери. Италијан је претходног викенда освојио први мастерс трофеј у каријери, пошто је био најбољи у Торонту.

Од почетка је било јасно да Јаник није на нивоу из Канаде, док је Лајовић играо на веома високом нивоу.

У седмом гему је искористио своју прву прилику, одузео сервис ривалу и потом сачувао предност за вођство у сетовима.

У другом делу игре било је много више узбуђења, а Србин је морао да спасава седам брејк прилика. Када је у томе успео, изборио је тај-брејк и у додатном гему обезбедио велики успех.

Прилику да настави да скида скалпове имаће у следећем колу, када ће му противник бити домаћи представник Тејлор Фриц, који је био бољи од Лоренца Сонега са 6:4, 7:6 (7:1).

На мастерсу у Синсинатију учествује и Новак Ђоковић, који од један сат после поноћи игра против Алехандра Давидовича Фокине.

Турнир из серије 1.000 у Охају последња је припрема за Ју-Ес опен, који је на програму од 28. августа до 10. септембра.

image