Ђоковић: Помешана су осећања због начина победе, надам се прекиду Монфисове серије

Српски тенисер Новак Ђоковић, изјавио је да има помешана осећања поводом начина на који је савладао Давидович Фокину, као и да се нада прекиду серије свог наредног ривала у Синсинатију

Новак је до пласмана у осмину финала турнира у Охају, дошао након што му је Шпанац Давидович Фокина предао меч после првог сета.

"На мрежи ми је рекао да се ради о повреди доњег дела леђа. Није се опоравио од тога, али надам се да ће бити у реду за Њујорк. Није добро због публике, очекивали су да виде меч. Надам се да могу да градим своју форму из дана у дан и да дижем ниво", рекао је Новак.

Српски тенисер истакао је да су осећања помешана.

"Лепо је вратити се на Тур са победом, али мало су помешана осећања с обзиром да ми је противник предао меч. Надам се да ће се што пре опоравити, да није превише озбиљна повреда. Мени је драго што сам се вратио у Америку, што имам поново прилику да играм овде пред публиком која воли тенис. Вежу ме нека лепа сећања и успомене на овај терен, надам се да ће сутра бити још боље", рекао је Ђоковић.

Наредни противник другог рекета света је Гаел Монфис са којим има сјајан скор 18-0.

"Сјајан момак, јако га поштујем, волим као особу. Пуно уживања и забаве даје навијачима, један је од најхаризматичнијих играча, имали смо доста мечева на Туру. Вратио се, борио се са повредама, можда боље игра него икада. Сви говоре о мојим годинама, али и он је стар као и ја", насмејао се Новак.

"Очигледно је имао велике победе последњих неколико недеља. Да, надам се да више неће побеђивати ове недеље", рекао је уз осмех Ђоковић.

Меч између Ђоковића и Монфиса на програму је у ноћи између четвртка и петка од 02.30 по средњеевропском времену.