Спорт

Новаку олакшан пут у Синсинатију - фаворити испадају, до финала вреба Медведев

Из Ђоковићеве половине жреба испали су и Јаник Синер и Холгер Руне, испашће и један из дуела Данила Медведева и Александера Зверева, па већ сада Србинов пут ка завршници турнира делује мало једноставније него када је жреб био одржан
Новаку олакшан пут у Синсинатију - фаворити испадају, до финала вреба МедведевGetty © Aaron Doster / Stringer

Новак Ђоковић се пласирао у треће коло мастерс турнира у Синсинатију, пошто му је Алехандро Давидович Фокина у ноћи између среде и четвртка предао дуел првог кола након само једног сета.

Ипак, иако је српски тенисер добио поприлично тежак жреб на турниру у Охају, већ сада се чини да је његов пут ка завршници лакши него што је првобитно било очекивано.

Разлог за то су испадања неколико квалитетних тенисера у раној фази турнира. Пре свега, Ђоковић је у другом колу добио незгодног ривала у Давидовичу Фокини, који је прошле недеље бриљирао на мастерсу у Канади.

Ипак, Шпанац се повредио и није могао да одигра комплетан меч против Србина. Новака сада очекује дуел против Гаела Монфиса у ноћи између четвртка и петка (око 2.30 часова), а ради се о ветерану против ког Ђоковић има скор од 18 победа у 18 мечева.

Уколико елиминише Француза, Новаку ће у четвртфиналу ривал бити победник дуела Тејлор Фриц - Душан Лајовић. Управо је Новаков сународник разлог за део олакшаног жреба, пошто је Лајовић у другом колу елиминисао Јаника Синера, недавног шампиона у Торонту и полуфиналисту Вимблдона.

Евентуални пораз у полуфиналу би Новака спојио са једним од ова четири играча - Данил Медведев, Александер Зверев, Адријан Манарино и Мекензи Мекдоналд. Медведев игра против Зверева и није искључено да на путу до полуфинала и могућег меча са Новаком доживи пораз, пошто је већ имао један лош дан у Канади.

Са друге стране, Мекдоналд је савладао шестог носиоца Холгера Рунеа, младог Данца који је прошле сезоне победио Ђоковића у финалу мастерса у Паризу. Дакле, није Новаков пут ка финалу одједном постао исувише лак, али се чини једноставнијим него пре неколико дана.

image