Крај и за Медведева - Ђоковићу се чисти пут ка финалу, реванш Зверева

Немац је успео да стигне до седме победе у каријери против некадашњег освајача Ју-Ес опена

Још једно у низу изненађења на мастерс у Синсинатију и још једно велико име из половине жреба завршило је учешће.

Данил Медведев је изгубио меч трећег кола турнира у Охају, пошто га је савладао његов све већи ривал Александер Зверев - 2:1, по сетовима 6:4, 5:7, 6:4.

У занимљивом окршају који је трајао два и по сата, Немац је успео да савлада Руса и тако склони са пута још једног фаворизованог играча, потврдивши да се Медведев ове сезоне на северноамеричкој турнеји не налази у правој форми.

Рано је испао и у Торонту, сада је Зверев успео да значајно подигне ниво игре након пто је прошле седмице доживео једночасовни дебакл против Давидовича Фокине (освојио тек три гема) и смањи заостатак у међусобним дуелима на 9:7 за Медведева.

Ово је прва победа Зверева над руским тенисером после три узастопна пораза и тек друга од 2019. године. Зверев ће сада у четвртфиналу играти против француског ветерана Адријана Манарина.

У тој половини жреба се налази и Новак Ђоковић. Уколико Србин савлада у ноћи између четвртка и петка Гаела Монфиса, играће против Душана Лајовића и Тејлора Фрица, а након тога би уследило полуфинале против Зверева или Манарина.

Иначе, осим Медведева, у тој половини жреба већ су испали и Јаник Синер и Холгер Руне.