Спорт

Ђоковић прегазио Монфиса за историјских 19-0!

Најбољи српски спортиста почео је да хвата форму пред Ју-Ес опен и наставио невероватну серију против вршњака из Француске
Ђоковић прегазио Монфиса за историјских 19-0!Getty © Matthew Stockman

Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале мастерса у Синсинатију, убедљивом победом над Гаелом Монфисом – 6:3, 6:2.

У дуелу ветерана, како га је Ђоковић описао пре почетка, на тереу је постојао само један играч и Србин је наставио непобедиви низ у дуелима са Французом.

Остварио је 19. победу у исто толико мечева!

Светски "број 2" је тако поново исписао странице историје, пошто нико у тенису нема тако убедљив скор против неког ривала и нико никада није нанизао 19 узастопних победа.

"Дефинитивно једна од најбржих подлога на бетону које имамо на Туру. Разговарао сам са много играча, сви су сагласни – лоптица високо скаче и тешко ју је контролисати. Зато сервис даје толико велику предност. Знам да је то кључ и надам се да ћу наставити тако", рекао је Ђоковић после нове победе.

А до ње је дошао на изузетно убедљив начин – средином првог сета, освајач 23 гренд слема је направио први брејк и кренуо у серију гемова којом је преломио меч.

Очекивала се већа борба и јачи отпор човека који игра сјајно у последњих месец дана, али се Монфис прописно уморио у том периоду, а и јасно је да више није на нивоу тенисера из Топ 10.

Много је грешио и олакшао Новаку пут ка победи, који је у другом делу био још убедљивији и посао завршио за мање од 70 минута.

Сада га чека много тежи посао и први велики испит откад се вратио на амерички континент, у виду домаћег представника Тејлора Фрица.

Фриц је тренутно девети на АТП ранг-листи, а до осам најбољих у Охају стигао је, нажалост, предајом нашег Душана Лајовића.

Српски репрезентативац је био у налету пред окршај са Американцем, али је морао да преда због повреде скочног зглоба.

Ђоковић и Фриц до сада су се састали шест пута, наш ас има максималан учинак, а последњи тријумф остварио је на Завршном турниру у Торину прошле сезоне, резултатом 7:6 (7:6), 7:6 (8:6).

Мастерс у Синсинатију последња је припрема за Ју-Ес опен, који је на програму од 28. августа до 10. септембра.

image