Спорт

Велика штета за Лајовића – Дуци морао да преда после 20 узастопно изгубљених поена

Повреда, и то она у најгоре време (ако уопште постоји добар тренутак за повреду), спречила је српског тенисера да настави наступ у Синсинатију и то у тренуцима када је био у изузетној форми
Велика штета за Лајовића – Дуци морао да преда после 20 узастопно изгубљених поенаGetty © Aaron Doster / Stringer

Велика штета – Душан Лајовић је био приморан да Тејлору Фрицу преда дуел трећег кола мастерса у Синсинатију због повреде скочног зглоба.

Лајовић, који је био у сјајној форми и нанизао неколико великих победа, повредио се у најгорем могућем тренутку – непосредно пред почетак Ју-Ес опена.

Он је против Американца имао проблема од самог почетка и изгубио је прва три гема без освојеног поена. Затражио је медицински тајм-аут, али ни после повратка на терен, није могао да се ослони на ту ногу стање му се није побољшало.

Фриц је освојио и следећа два гема и Дуци је, при резултату 5:0 за противника, био приморан да преда меч, а да притом није освојио нити један поен – изгубио је свих 20.

Штета је још већа јер је у Охају прошао квалификације и елиминисао шампиона Торонта Јаника Синера, што му је била четврта узастопна победа над играчима из Топ 10.

Сада постоји и бојазан да ће пропустити последњи гренд слем у сезони, али ће све бити много јасније када се установи тежина повреде.

Фриц ће у борби за полуфинале играти против Новака Ђоковића, који је декласирао Гаела Монфиса за 19-0 у међусобном скору.

Мастерс у Синсинатију последња је припрема за Ју-Ес опен, који је на програму од 28. августа до 10. септембра.

image