Дуљај: Знао сам колико може мој тим, играчи на осећај шутирали пенале

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај рекао је после елиминације Сабаха и пласмана у плеј-оф Лиге конференције да је био сигуран у пролаз јер је знао да његова екипа може да одигра боље него у првом мечу

Црно-бели су након 120 минута победом од 2:0 стигли предност гостију, а потом на пенале прошли у плеј-оф (5:4).

"Био сам сигуран у пролаз. Знао сам да мој тим може много боље него у првој утакмици у којој смо подбацили. Сваку добронамерну критику после пораза у Азербејџану смо прихватили. Хвала навијачима, који су нас подржали, као и управи која је одредила популарне цене, надам се да ће остати исте и за Нордсјеланд", рекао је Дуљај.

Ово је велика победа за нас, за целу екипу, и да много значи клубу, додао је тренер црно-белих.

"Играчи су сами одлучивали на осећај где ће шутирати пенале, нисмо желели да цртамо где ће ко да шутне, веровали смо у њих и сви су погодили."

Голман Александар Јовановић истакао је да није он херој, него екипа.

"Желим да нагласим да је херој победе цео тим. Имам добар осећај код пенала и добар скор током каријере. Био сам миран после поновљеног пенала, знао сам да је притисак на њему и да могу опет да му одбраним. Свесни смо да неће бити лако против Нордсјеланда, али ми смо Партизан и играћемо да прођемо даље."

Самед Баждар је ушао у игру у другом полувремену и постигао гол у пенал серији.

"Играли смо паметно, нисмо срљали, чекали смо шансу, веровали смо да ћемо надокнадити минус. Могли смо да дамо гол и пре пенала, али најважније је да смо прошли даље. Желео сам да шутирам последњи пенал, мислећи да ће бити одлучујући, али је Јовановић одбраном пенала завршио посао", рекао је Баждар.