Спорт

Шмекерски потез Монфиса после рекордног пораза од Ђоковића

Француз још једном показао колики је "шоумен" и један негативан рекорд успео да прихвати на прави начин и претвори у шалу на свој рачун
Шмекерски потез Монфиса после рекордног пораза од ЂоковићаGetty © Aaron Doster / Stringer

Гаел Монфис имао је ту несрећу да се током каријере много пута састане са Новаком Ђоковићем и да његова игра одговара најбољем свих времена.

Ђоковић је у трећем колу Синсинатија декласирао Монфиса и дошао до нестварних 19-0 у међусобном скору.

Новак је остварио је 19. победу у исто толико мечева са вршњаком из Париза. Светски "број 2" је тако поново исписао странице историје, пошто нико у тенису нема тако убедљив скор против неког ривала и нико никада није нанизао 19 узастопних победа.

Међутим, иако би се код неких других очекивала негативна реакција, Монфис је шмекерским потезом обележио овај историјски тренутак у "белом спорту".

Замолио је Ђоковића да му се потпише на мајицу у којој је играо, како би, уз данашњи датум, имао успомену на дан када је ушао у књиге спорта који воли, па макар и због броја узастопних пораза.

"Можда није меч каквом сам се надао против највећег свих времена (ГОАТ), али била ми је част и задовољство да играм против Новака. Позитивна недеља за мене, сада ћу се одморити да бих био спреман за Ју-Ес опен. Хвала свима на подршци!", истакао је Гаел.

Ђоковић сада води против Монфиса са 19-0 у међусобном скору, нико у историји нема више победа без иједног пораза. Следећи је Рафаел Надал са Ришаром Гаскеом (18-0), а 17-0 имају Бјерн Борг са Витасом Герулаитисом, Роџер Федерер са Давидом Ферером и Михаилом Јужним, као и Иван Лендл са Тимом Мајотеом.

"Толико година се знамо, еволуирали смо и један и други. Физички против Гаела никада није лако играти. Било је неколико врло тешких поена, посебно у првом сету", изјавио је Ђоковић о Монфису.

"Нисам смео да му дозволим да игра, направио сам брејк на време и од тада није било проблема. Подигао сам ниво свог тениса и дефинитивно ми одговара његова игра. Али веома је добро видети га поново на терену."

Монфис, који је у овом тренутку ван Топ 200 због дугих пауза због повреда, након сјајних резултата у последњих месец дана, обезбедио је велики скок и тренутно је пројектован на 160. место на свету.

Што се Новака тиче, њега сада чека много тежи посао и први велики испит откад се вратио на амерички континент, у виду домаћег представника Тејлора Фрица.

Фриц је тренутно девети на АТП ранг-листи, а до осам најбољих у Охају стигао је, нажалост, предајом нашег Душана Лајовића.

image