Синанчевић: Презадовољан сам деветим местом на Светском првенству

Вицешампион Европе истиче да је остварио добар резултат на планетарној атлетској смотри

Српски атлетичар Армин Синанчевић изјавио је за "Танјуг" да је задовољан освајањем деветог места у финалу у дисциплини бацање кугле на Светском првенству у Будимпешти.

Синанчевић је у суботу у финалу остварио резултат од 20,78 метара.

"Искрено, јуче је био напоран дан од квалификација па све до финала. Могу да будем презадовољан, пошто сам у финалу освојио девето место. Мислим да је бацање кугла једно од најјачих дисциплина у атлетици, ја сам ту међу најбољима, срећан због тога. Имам још неколико митинга у Европи, а онда идем на одмор. Следеће године су Олимпијске игре и морам добро да се припремим за то такмичење", изјавио је Синанчевић, који је пожелео срећу свим осталим српским атлетичарима на Светском првенству.

Асмир Колашинац није успео да се пласира у финале исте дисциплине.

"Нажалост нисам успео да се пласирам у финале. Остаје жал за тим, то је било моје седмо Светско првенство. Искрено сам се надао финалу, али околности ми нису ишле на руку због кише. Нисам разочаран, али жао ми је што нисам успео да се пласирам. Због повреде коју сам зарадио пре 10 дана мислим да сам већ завршио сезону. Желим да се одморим и што пре опоравим за наредну сезону због Олимпијских игара. До краја првенства полажемо наде у млађе генерације и Ивану Вулету", рекао је Колашинац за "Танјуг".