Спорт

Одлична Србија показала класу против Кине - 23 поена разлике пред Мундобаскет

Селекција Светислава Пешића је приказала сасвим добру игру против тима против ког ће поново играти на старту Мундобаскета наредне суботе
Одлична Србија показала класу против Кине - 23 поена разлике пред Мундобаскет© Dusan Milenkovic/ATAImages

Мушка кошаркашка репрезентација Србије победила је селекцију Кине резултатом 87:64 (23:12, 20:16, 22:23,22:13) на Купу солидарности који се игра у Шенжену.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Богдан Богдановић са 19 поена, док је Филип Петрушев додао 13. Вања Маринковић је убацио 11 поена. У домаћој селекцији најбољи је био Ху са 14 поена.

"Орлови" су од првог минута показивали квалитет и разлику у класи између два тима, пошто су отворили сусрет серијом 11:0. Ниједног тренутка се питање победника није доводило у питање.

Србија ће у понедељак од 14.00 часова играти са Бразилом. Овај меч биће последња провера изабраницима Светислава Пешића уочи Светског првенства, које ће бити одиграно од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Индонезији и Филипинима.

Србија ће на Мундобаскету бити у групи Б са Јужним Суданом, Србијом, Кином и Порториком. У првом колу 26. августа састаће се Србија - Кина и Порторико - Јужни Судан.

  • 20. авг 2023 • 15:28

    15:28

    Победа Србије против Кине 87:64

    Одлична победа Србије на турниру у Шенџену. Није то било превише агресивно са стране "орлова", има ту још простора за напредак - али све време су контролисали дешавања на терену.

    На крају и врло убедљива победа, до такве предности је Пешићев тим први пут стигао тек у финишу меча.

    Наредни ривал је Бразил у понедељак од 14.00 часова, што ће бити последња провера Србије пред Мундобаскет.

  • 15:08

    33' - Поново Србија ређа поене

    Никола Јовић тројком враћа на 15 поена разлике након што је Кина пришла на 10 и имала прилику да се спусти на једноцифрен заостатак.

    Резултат је 70:55 на нешто више од седам минута до краја меча.

  • 15:02

    Србија води 65:51 после треће четвртине

    Након тројке Кинеза, Петрушев узвраћа истом мером на минут пре краја треће деонице, која се доста одужила због бројних прекида у игри.

    Потом Јовић одлично асистира за Ристића, који потом стиже до лаких поена. Тиме је и завршена трећа деоница, паа Србија има и даље лепу предност.

  • 14:41

    24' - Серија Кине 9:3

    Слаб почетак Србије у трећој четвртини. Кинези су убацили две тројке, боље су бирали своје позиције у нападу, док су се "орлови" мучили у организацији.

    Зато је сада резултат 46:37 за Србију.

  • 14:19

    Крај друге четвртине - 43:28 за Србију

    У финишу друге четвртине и Кинези стижу до две брзе тројке. Управо тим поенима у завршници успевају да спусте заостатак на 15 поена разлике.

    Добра игра Србије, све иде како треба. Девет поена Богдановића, шест Милутинова и Маринковића, контрола игре у свих 20 минута.

  • 14:17

    18' - Богдановић се разиграо

    Србија сада води 40:23, то је највећа предност на мечу и то након што је Богдан Богдановић погодио две тројке у неколико минута. Капитен се разиграо.

  • 14:03

    13' - Србија води 29:19

    Још увек без поена за Богдановића, али Србија и даље контролише дешавања.

    Огњен Добрић је имао неколико добрих ситуација под оба коша, док је најважније да се приликом једног пада није повредио.

  • 13:51

    Прва четвртина за Србију - 23:12

    Кинези су прве поене из игре погодили тек после више од седам минута игре, а онда је мало и одбрана Србије попустила.

    Ипак, "орлови" све лепо контролишу. Симанић је погодио тројку, имао је и Маринковић један леп продор, тако да Пешићеви пулени имају сигурну предност.

  • 13:37

    3' - Серија Србије 9:0 на почетку

    Добар почетак Србије - отворен сусрет серијом 9:0. "Орлови" су затворили рекет и Милутинов успева већ четири поена да убаци у прва три минута.

  • 13:32

    1' - Почела је утакмица

    Крећемо у Шенџену, Србија је у саставу Никола Јовић, Маринковић, Аврамовић, Милутинов и Гудурић.

image