Одлична Србија показала класу против Кине - 23 поена разлике пред Мундобаскет

Селекција Светислава Пешића је приказала сасвим добру игру против тима против ког ће поново играти на старту Мундобаскета наредне суботе

Мушка кошаркашка репрезентација Србије победила је селекцију Кине резултатом 87:64 (23:12, 20:16, 22:23,22:13) на Купу солидарности који се игра у Шенжену.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Богдан Богдановић са 19 поена, док је Филип Петрушев додао 13. Вања Маринковић је убацио 11 поена. У домаћој селекцији најбољи је био Ху са 14 поена.

"Орлови" су од првог минута показивали квалитет и разлику у класи између два тима, пошто су отворили сусрет серијом 11:0. Ниједног тренутка се питање победника није доводило у питање.

Србија ће у понедељак од 14.00 часова играти са Бразилом. Овај меч биће последња провера изабраницима Светислава Пешића уочи Светског првенства, које ће бити одиграно од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Индонезији и Филипинима.

Србија ће на Мундобаскету бити у групи Б са Јужним Суданом, Србијом, Кином и Порториком. У првом колу 26. августа састаће се Србија - Кина и Порторико - Јужни Судан.

20. авг 2023 • 15:28

Победа Србије против Кине 87:64

Одлична победа Србије на турниру у Шенџену. Није то било превише агресивно са стране "орлова", има ту још простора за напредак - али све време су контролисали дешавања на терену.

На крају и врло убедљива победа, до такве предности је Пешићев тим први пут стигао тек у финишу меча.

Наредни ривал је Бразил у понедељак од 14.00 часова, што ће бити последња провера Србије пред Мундобаскет.

33' - Поново Србија ређа поене

Никола Јовић тројком враћа на 15 поена разлике након што је Кина пришла на 10 и имала прилику да се спусти на једноцифрен заостатак.

Резултат је 70:55 на нешто више од седам минута до краја меча.

Србија води 65:51 после треће четвртине

Након тројке Кинеза, Петрушев узвраћа истом мером на минут пре краја треће деонице, која се доста одужила због бројних прекида у игри.

Потом Јовић одлично асистира за Ристића, који потом стиже до лаких поена. Тиме је и завршена трећа деоница, паа Србија има и даље лепу предност.

24' - Серија Кине 9:3

Слаб почетак Србије у трећој четвртини. Кинези су убацили две тројке, боље су бирали своје позиције у нападу, док су се "орлови" мучили у организацији.

Зато је сада резултат 46:37 за Србију.

Крај друге четвртине - 43:28 за Србију

У финишу друге четвртине и Кинези стижу до две брзе тројке. Управо тим поенима у завршници успевају да спусте заостатак на 15 поена разлике.

Добра игра Србије, све иде како треба. Девет поена Богдановића, шест Милутинова и Маринковића, контрола игре у свих 20 минута.

18' - Богдановић се разиграо

Србија сада води 40:23, то је највећа предност на мечу и то након што је Богдан Богдановић погодио две тројке у неколико минута. Капитен се разиграо.

13' - Србија води 29:19

Још увек без поена за Богдановића, али Србија и даље контролише дешавања.

Огњен Добрић је имао неколико добрих ситуација под оба коша, док је најважније да се приликом једног пада није повредио.

Прва четвртина за Србију - 23:12

Кинези су прве поене из игре погодили тек после више од седам минута игре, а онда је мало и одбрана Србије попустила.

Ипак, "орлови" све лепо контролишу. Симанић је погодио тројку, имао је и Маринковић један леп продор, тако да Пешићеви пулени имају сигурну предност.

3' - Серија Србије 9:0 на почетку

Добар почетак Србије - отворен сусрет серијом 9:0. "Орлови" су затворили рекет и Милутинов успева већ четири поена да убаци у прва три минута.

1' - Почела је утакмица

Крећемо у Шенџену, Србија је у саставу Никола Јовић, Маринковић, Аврамовић, Милутинов и Гудурић.