Пешић после победе Србије: Није наша најбоља утакмица, треба нам свежине

Србија је селекцију Кине савладала са 23 поена разлике у првом сусрету на Купу солидарности

Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је након утакмице са Кином да његова екипа није одиграла најбољу утакмицу, али да је приступ био добар.

Кошаркаши Србије победили су у недељу селекцију Кине резултатом 87:64 (23:12, 20:16, 22:23,22:13) на Купу солидарности који се игра у Шенџену.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Богдан Богдановић са 19 поена, док је Филип Петрушев додао 13. Вања Маринковић је убацио 11 поена. У домаћој селекцији најбољи је био Ху са 14 поена.

"Била је велика бојазан, јер смо тек стигли, имали смо напоран пут. Било је питање како ћемо да пронађемо неку свежину коју је врло тешко пронаћи када имаш овако тежак пут. Летели смо до Хонг Конга, па онда још 60 километара до Шенжена, плус граница на којој смо чекали и изгубили време, пошто је то путовање аутобусом дошло после 12 сата лета", истакао је Пешић за сајт КСС-а.

Додаје да је екипа професионално одиграла утакмицу.

"Није била наша најбоља утакмица, али са аспекта приступа била је добра. Мало смо падали јер нам је потребна свежина, а њу ћемо добити кроз адаптацију. Сутра нас чека атлетска екипа каква је Бразил. Показали су да су неугодна екипа са пуно искуства, енергије, играча који играју у Европи. Прави тест", закључио је Пешић.

Тај меч је на програму у понедељак од 14.00 часова и то је последња провера уочи Светског првенства које почиње у петак 25. августа. Дан касније ће Србија играти своју прву утакмицу у групи Б и то баш против Кине.