Олга и Наталија нису успеле, Србија без представнице на Ју-Ес опену

Олга Даниловић и Наталија Стевановић остале без главног жреба на Ју-Ес опену

Најбоље рангирана српска тенисерка Олга Даниловић није успела да се пласира у главни жреб на Ју-Ес опену, пошто је  изгубила од Аустралијанке Присиле Хон са 2:1 (7:5, 4:6, 1:6).

У првом сету Олга је успела да одузме сервис противници у другом и 12. гему за освајање и вођство од 1-0.

Током другог сета, у петом гему је Хон прво стигла до брејка, али у осмом гему Даниловићева је успела да врати брејк.

Већ у наредном гему ривалка је повезала пет брејк лопти, од којих је последњу искористила и након тога сигурно сервирала за изједначење у сетовима.

Игра наше репрезентативке потпуно се распала у одлучујућем делу игре, противница је лако дошла до брејка у трећем, петом и седмом гему и наравно до победе.

Наталија Стевановић такође је остала без пласмана у главни жреб, што значи да Србија ове године неће имати представницу у Њујорку.

Она је на старту квалификација била приморана да преда дуел Катрини Скот из Сједињених Америчких Држава,а при резултату 6:2, 3:3.

Наталија је много боље почела, одузела сервис Катрини, али се Американка вратила из резултатског минуса и у потпуности наметнула свој ритам. Дошла је до вођства у сетовима, а онда и до брејка у другом.

Тада се Стевановићева вратила на 3:3, после чега је морала да затражи тајм-аут и потом и преда меч.

Ју-Ес опен, последњи гренд слем, на програму је од 28. августа до 10. септембра и игра се за наградни фонд од 65 милиона долара.