Спорт

Партизан против Нордсјеланда у Данској, последњи корак ка Лиги конференције

Фудбалери Партизана играју први меч против данског Нордсјеланда у плеј-офу за пласман у групну фазу Лиге конференцијe
Партизан против Нордсјеланда у Данској, последњи корак ка Лиги конференције© FK Partizan

Дуел је на програму од 18.30 на стадиону "Фарум парк" на истоку Данске.

После велике борбе у двомечу са азербејџанским Сабахом, црно-бели су стигли до последње рунде квалификација за групну фазу трећег по јачини европског такмичења.

Нордсјеланд ће против Партизана бити ослабљен, јер је француском Лиону продао једног од најбољих играча деветнаестогодишњег Ернеста Нуаму, који је ове сезоне на четири утакмице постигао пет голова за дански тим.

Фудбалера Гане у нападу би могао да замени Бенџамин Нигрен, перспективни Швеђанин који бележи добре наступе у Суперлиги Данске.

Партизан и Нордсјеланд играли су недавно, тачније 2018. године, а тада су црно-бели у трећем колу квалификација за Лигу Европе били бољи укупним резултатом 5:3.

Према речима тренера Партизана Игора Дуљаја уочи утакмице све осим пораза био добар резултат за црно-беле.

"Све осим пораза за нас би био добар резултат. Имамо наше амбиције, видели сте да смо прошли Сабах, али нас сада очекује озбиљнији тим. Они јесу млади, али морамо да имамо у виду какав су трансфер направили. То је њихов систем, много младих играча који су брзи, окретни, агресивни. Биће нам изузетно тешко, имају две утакмице, после којих се рачуна збир датих и примљених голова", истакао је Дуљај.

Реванш је на програму за седам дана у Београду.

image