Ђоковић добио лакши жреб од Алкараза - ово је Новаков пут на Ју-Ес опену

Српски тенисер је на жребу у Њујорку избегао неколико тешких ривала у својој половини жреба

Новак Ђоковић неће моћи да се састане са последњом двојицом освајача Ју-Ес опена на овогодишњем последњем гренд слему у сезони, као ни са Јаником Синером, резултат је жреба у четвртак.

На жребању у Њујорку, Новак Ђоковић сазнао је потенцијалне ривале на путу ка потенцијалном 24. гренд слем трофеју у каријери, а на њему се као најбоље рангирани играч налази Холгер Руне.

Ђоковић ће у првом колу играти против Француза Александра Милера, 85. играча света. У другом га чека победника дуела између Шпанца Бернабеа Запате Мираљеса и Американца Итана Квина, 484. на АТП листи.

У трећем колу је могућ окршај са сународником Ласлом Ђереом, али и Американцем Брендоном Накашимом. У четвртом колу као најопаснији ривали фигурирају Аргентинац Франсиско Серундоло и Канађанин Феликс Оже-Алијасим који ове сезоне не игра у доброј форми.

У четвртфиналу су као могући ривали најзвучнија имена Стефанос Циципас и Тејлор Фриц, а баш Американца је Ђоковић недавно у Синсинатију победио препустивши му само четири гема за сат времена игре.

У полуфиналу потенцијални ривали су четврти носилац Холгер Руне, као и Каспер Руд и Американац Томи Пол. У другој половини жреба, са којима Ђоковић не може да се сусретне пре финала, налазе се први тенисер света Карлос Алкараз, шампион Ју-Ес опена из 2021. године Данил Медведев, као и недавни освајач мастерса у Торонту, Јаник Синер.

Најбољи тенисер света Карлос Алкараз ће се у првом колу састати са Домиником Кепфером из Немачке, док ће Рус Данил Медведев играти са Атилом Балашем из Мађарске.

Српски тенисер Душан Лајовић ће се у првом колу  састати са Кинезом Јибинг Вуом, док ће Миомир Кецмановић играти са Хуаном Паблом Вариљасом из Перуа. Ривал Ласлу Ђереу на старту турнира у Њујорку биће Американац Брендон Накашима.

Ју-Ес опен почиње 28. августа, а титулу брани Карлос Алкараз.