Спорт

Новак признао пред почетак Ју-Ес опена: Много сам нервозан, али управљам стресом

Новак Ђоковић је на конференцији за медије пред Ју-Ес опен говорио о томе како се осећа пред почетак највећих такмичењ
Новак признао пред почетак Ју-Ес опена: Много сам нервозан, али управљам стресомGetty © Matthew Stockman

Ђоковић ће Њујорку играти први пут после две године, пошто му је претходне као невакцинисаном странцу онемогућен улазак на територију Сједињених Америчких Држава.

Новак је признао да до почетка турнира одседа у граду, онда одлази код пријатеља на имање у Џерсију, где има неопходан мир, пошто сваки гренд слем носи много стреса.

"Много сам нервозан, као и сви. Људи мисле да немам никакав стрес или напетост, а уствари напротив, имам доста. Договарам се са њим, упављам стресом. Свако има свој начин за управљање тим", почео је Ђоковић.

"Имао сам физичке потешкоће у финалу Синсинатија, Карлос је играо сјајно. Направили смо финале за памћење, било је узбудљиво и сигурно је међу најтежа три у каријери. Зато сам и пао на терен након меча, осећао сам се као да сам освојио Грен слем. Осећао сам се исцрпљено неколико дана након тога. Још увек имам снаге и са 36 година."

Тениски свет у финалу Ју-Ес опена чека на нови класик са Карлосом Алкаразом, након скоро четоворочасовног спектакла у Синсијатију.

"Имао сам неколико дана одмора и нисам играо тенис, било ми је то баш потребно. Освојио сам турнир у Синсинатију и имао сам меч од четири сата са Карлосом. Заказао сам тренинг за уторак, па смо морали да правимо промене са плановима. Уместо тога сам играо голф у Њу Џерсију и узео сам одмор како бих се опоравио. Чека ме турнир на ком се игра на три добијена сета и надам се да ћу играти свих седам мечева у наредне две недеље."

За крај, објаснио је и какви су услови у "великој јабуци".

"Полако се привикавам на услове у Њујорку, има доста ствари које се разликују. Прикупљам енергију коју овај град има, надам се да ће ми то помоћи у наредном периоду. Што се тиче услова, лоптице су теже. У Синсинатију су услови били невероватно брзи, лоптице су летеле као меци. Тешко је било успоставити контролу. Ове терени делују мало бржи него у Охају, мада су лоптице спорије", закључио је Ђоковић.

Светски "број 2" добио је добар жреб за последњи гренд слем и поход на нову титулу почеће од Француза Александра Мијеа.

Ју-Ес опен је на програму од 28. августа до 10. септембра, игра се за наградни фонд од 65 милиона долара, а титулу брани Карлос Алкараз.

image