Пешић: Ово је Светско првенство, а не Ол-стар меч

Селектор Србије, Светислав Пешић, каже да је најважније да је његов тим победио Порторико у другом колу групе Б на Светском првенству у Манили

Србија је савладала Порторико 94:77 и коло пре краја обезбедила пласман у наредну фазу такмичења.

"Порторико је тим који инсистира на брзој и агресивној игри. У случају да не успете да зауставите транзицију, имате велики проблем. Ми смо у првом полувремену успели у томе, у наставку је дошло до пада, али је најважније да смо стигли до победе", рекао је Пешић на конференцији за медије.

Селектор је истакао да на Мундобаскету не сме да буде опуштања.

"Ово је Мундобаскет, не Ол-стар утакмица. Противник је играо онолико колико смо му дозволили. Више не размишљамо о Порторику, већ о Јужном Судану, немамо времена да размишљамо. Покушавамо да из сваке утакмице нешто профитирамо. Није добро ако се добије, а не научи нешто ново. Ова утакмица нам је показала шта треба да радимо и одлично је што се ово издешавало."

Он је поновио да је Србија заслужено победила.

"Било је доста добрих ствари. У трећој четвртини смо им дали иницијативу као у фудбалу, они су се растрчали и показали су мало понос. Они знају да играју кошарку, то су показали. Окрећемо се искушењима која нас очекују, а искрено се надам да ћемо у сваком наредном мечу изгледати као што је то био случај у првом полувремену против Порторика", додао је селектор Србије.

Филип Петрушев се повредио на старту Мундобаскета, због чега је пропустио меч са Порториком, али још један проблем за селектора представља повреда Алексе Аврамовића.

Аврамовић се повредио у последњој четвртини, пошто је уз болну гримасу напустио терен и није улазио до краја меча.

"Не знам ништа", кратко је изјавио Пешић о степену повреде.

Никола Јовић, један од најзапаженијих на терену, честитао је рођендан селектору.

"Пре свега честитам рођендан селектору Светиславу Пешићу. Надам се да је имао сјајан дан. У првом полувремену смо били одлични у одбрани. У другом је било тотално другачије, они су погађали тројке. Сјајан је ово резултат поред свега што се десило", рекао је Јовић.

Он је додао да се тим много узда у Богдана Богдановића, чак и када кошаркаш Атланте има лош шутерски дан.

"Зато смо победили, зато идемо на њега. Можда није добро шутирао, али ја јесам. Погодио сам отворене шутеве. Биће он бољи, ово није био његов дан, али верујемо у њега и Милутинова, имају добру конекцију у пикенролу", закључио је Јовић.

Србија ће у среду од 10 сати играти против Јужног Судана.