Спорт

Новак стао уз кошаркаше: Многи дали себи за право да их критикују, драго ми је што су испод радара

Најбољи тенисер свих времена остварио је још један велики успех у ноћи између понедељка и уторка по средњоевропском времену, али је имао енергије и да размишља о другим стварима
Новак стао уз кошаркаше: Многи дали себи за право да их критикују, драго ми је што су испод радара© Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Ђоковић је фуриозно започео поход на нову гренд слем титулу, победом у првом колу Ју-Ес опена, што му је било довољно да се врати на прво место на АТП ранг-листи.

Новак је на старту турнира у Њујорку савладао Александра Мијеа из Француске, резултатом 6:0, 6:2, 6:3, после нешто више од сат и по времена игре.

Уз стандардну анализу меча и услова у Њујорку, осврнуо се и на Светско првенство у кошарци на којем "орлови" тренутно воде борбу за пласман у наредну фазу такмичења.

"Пратим, наравно да пратим. Обожавам кошарку, имам одличан однос са капитеном Богданом (Богдановићем)", почео је Ђоковић на конференцији за медије.

"Нисам стигао да их гледам, временска разлика је заиста велика, али пратим све што се догађа. Желим им да одрже добру енергију, тимску енергију, као и да што мање обраћају пажњу на дистракције."

Није био задовољан односом јавности према националном тиму током припрема и пре почетка такмичења.

"Не дајем себи право да причам стручно о кошарци, али ми је криво што доста људи дају себи за право да критикују момке и пре него што крене турнир."

"Ми смо кошаркашка нација, један од најуспешнијих у историји. Драго ми је што су мало испод радара, тада имају шансу да покажу колико су добри", закључио је Ђоковић.

Изабраници Светислава Пешића у среду од 10 часова по нашем времену играју против Јужног Судана последњи дуел у групи Б на Мундобаскету у Манили.

Што се Новака тиче, он ће у другој рунди Ју-Ес опена играти против Бернабеа Запате Мираљеса из Шпаније.

image