Спорт

Скандал тресе шпански фудбал – председник Савеза оптужен за сексуални напад због љубљења фудбалерке

Шпански тужиоци покренули су истрагу против председника Фудбалског савеза Шпаније (РФЕФ) Луиса Рубијалеса
Скандал тресе шпански фудбал – председник Савеза оптужен за сексуални напад због љубљења фудбалерке© Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino, File

Рубијалес је под истрагом након што је пољубио у уста чланицу фудбалске репрезентације Џенифер Ермосо 20. августа када је Шпанија освојила Светско првенство за жене.

Тужилаштво разматра да ли овај инцидент има елементе сексуалног напада, преноси "Би-Би-Си".

"Договорили смо да контактирам Џенифер Ермосо како бисмо је обавестили о њеним правима као жртве наводног злочина сексуалне агресије у наредних 15 дана", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Оваква одлука долази уочи ванредног и хитног састанка који је сазвао РФЕФ након што је током викенда Рубијалеса привремено суспендовала ФИФА, светско управно тело фудбала.

Он је потом одржао конференцију за медије на којој је објавио да се неће повући са своје позиције, док је Фудбалски савез Шпаније издао саопштење којим стоји иза свог председника.

РФЕФ је наводно спреман да иступи из УЕФА и ФИФА уколико се настави гоњење председника.

"Си-Ен-Ен" преноси да се у међувремену Рубијалесова мајка затворила у цркву и штрајковала глађу у знак протеста против "нехуманог, крволочног лова" на њеног 46-годишњег сина.

Анхелес Бехар је рекла да ће остати у цркви у шпанском граду Мотрил, близу Гранаде, "неограничено, дан и ноћ" док правда према њеном сину не буде задовољена.

Рубијалес је рекао да је погрешио, али је и пољубац назвао споразумним, док је Ермосо то демантовала, рекавши да му није дала дозволу да је пољуби и да се осећа повређено.

image