Спорт

Пешић: Мислим да ће Петрушев и Аврамовић играти против Јужног Судана

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је у Манили да мисли да ће Филип Петрушев и Алекса Аврамовић играти на сутрашњем мечу против Јужног Судана у трећем колу групе Б на Светском првенству
Пешић: Мислим да ће Петрушев и Аврамовић играти против Јужног Судана© KSS

Петрушев је због повреде зглоба на мечу првог кола на Светском првенству против Kине пропустио јучерашњи дуел са Порториком.

Аврамовић се повредио у финишу меча са Порториком.

"Kод Петрушева се повреда санирала. Пошто је СП дуго ми тражимо играче који ће бити 100 одсто спремни. Видећемо, за сада је добро. То ћемо да утврдимо сутра. Мислим да ће сутра обојица да играју", рекао је Пешић на конференцији за медије.

Јужни Судан озбиљна екипа

Србија се налази на првом месту на табели групе Б са две победе. Јужни Судан има победу и пораз.

"Очекује нас тешка утакмица, сваки меч је овде тежак. То се може видети и по резултатима. Већ су почела изненађења. Наравно да смо ми фаворити и не сакривамо се по питању тога, да ли смо фаворити против нашег сутрашњег противника", рекао је Пешић и додао да је сутрашњи противник Србије озбиљна екипа:

"Једна од ретких која игра са много атлетике, трчања. Агресивни су у одбрани и скоку. Видели сте како су победили Kину, која у том дуелу није могла да се састави. Тако да, не постоји ниједан противник кога ми не поштујемо и ми морамо да знамо да смо овде дошли да од утакмице до утакмице покушамо да побољшамо нашу игру. Ми смо одиграли тек две утакмице и још треба да играмо. Свака утакмица је за нас као плеј-оф утакмица".

Утакмица између Србије и Јужног Судана биће одиграна сутра од 10 сати у Манили.

image