Поцеко: Прво пиво, па онда Србија

Италијански кошаркашки селектор Ђанмарко Поцеко, изјавио је да пре сусрета са селекцијом Србије на Мундобаскету, жели да његови изабраници одморе

Италија је уз мало мука савладала селекцију Филипина, чиме се пласирала у другу фазу Светског првенства.

"Азури" ће као другопласирана репрезентација у А групи ићи у другу фазу такмичења са две првопласиране селекције из Б групе.

Србија ће управо бити противник Италије у наредној фази такмичења.

Говорећи о наредном ривалу, селектор Италије истакао је величину Србије у кошарци.

"Против Србије играћемо нашу нормалну кошарку, знамо да су они велики тим. Мало ћемо одморити, попити неколико пива и онда од сутра мислити о Србији", изјавио је Поцеко.

Он је причао о периоду након пораза од Доминиканске републике на Мундобаскету.

"Волим моје играче. У хотелу после пораза од Доминикане хтео сам да скочим из хотела, али на срећу не могу да се отворе прозори. Али сигуран да би ме неко од Филипинаца сачекао да сам успео да скочим и спасао. Много сам патио, али имам сјајне играче и волим сваког од њих. Волим и председника Савеза, последња три дана ме је третирао као отац сина. Нисмо имали лаку групу... И зато се воли кошарка, не због путовања и прича о систему".

Први пут ће Италија имати два дана паузе на Светском првенству.

"Много ће нам значити, много. Морамо да се одморимо, неки су много играли. Такође морамо да искористимо то време да поправимо неке ствари које нису радиле како смо хтели... Али лопта нам се добро кретала за разлику од прошлих утакмица", додаје Поцеко.