Спорт

Србија сазнала распоред у другој фази: Креће борба за четвртфинале - прво освета за Италију

Пулени Светислава Пешића у новоформираној групи прво играју против Италијана, селекције која је у претходне две године спречила "орлове" да се пласирају на Олимпијске игре, а онда их и поразила у осмини финала Европског првенства

Кошаркаши Србије савладали су Јужни Судан у мечу трећег кола групе Б на Светском првенству у Манили и тако са максималним учинком од три победе стигли до друге групне фазе.

Србија ће играти два меча у новоформираној групи И, а познат је комплетан распоред "орлова" као и позиција са које крећу у борбу за полуфинале.

Србија ће играти мечеве против два најбоља тима групе А, а то су Доминиканска Република и Италија. Србија ће прво играти против Италије у петак 1. септембра, а меч је на програму у 10.00 часова по средњеевропском времену.

Два дана касније, 3. септембра, "орлове" чека дуел против Доминиканске Републике од 14.00 часова.

Ти ривали Србије ће у исто време играти и своје мечеве против другопласираног тима групе Б, селекције Порторика.

У четвртфинале Мундобаскета ће се пласирати два најбоља тима у тој новоформираној групи, а врло је важно напоменути да се сав учинак из прве фазе преноси у другу фазу.

Тако ће Србија у групи И уочи предстојећих мечева бити прва на табели са скором 3-0 и кош-разликом +91. Следи Доминиканска Република са скором 3-0 и разликом +19. Италија има учинак 2-1 уз +16 кош-разлику, а још остаје да се види ко ће се као последњи тим прикључити овој групи.

Новоформирана група И се у четвртфиналу укршта са групом Ј, у којој се за сада налазе САД, Литванија, Црна Гора и чека се победник меча Грчка - Нови Зеланд. Због тога ће "орловима" бити нарочито важно да и у наредној групној фази такмичење окончају на првој позицији.

image