Ђоковић: Поприлично се добро крећем за једног старкељу

Новак Ђоковић је након победе у другом колу Ју-Ес опена изјавио да је задовољан победом, као и целокупном својом партијом

Новак је рутински са 3-0 у сетовима, елиминисао Шпанца Запата Мираљеса.

"Био је тежак меч. После тога смо имали терен у сенци, било је лакше, али на терену си могао више да осетиш ту топлоту. Терен је некако апсорбује, али мораш то да прихватиш. Нисам добро почео меч, други и трећи сет су били бар пар нивоа више, тако да сам задовољан како сам завршио меч", изјавио је Новак након меча.

Српски тенисер нашалио се на питање шта му пролази кроз главу у тешким условима.

"Питам се, да ли ми ово треба у животу? Шалим се, зато ми тренирамо неколико сати дневно у влажним и врелим условима, да се спремимо за било шта на терену. Не можеш увек играти у идеалним условима, вечерња и дневна сесија се јако разликују. Мораш да будеш спреман, чак иако ниси, мораш себи да кажеш да јеси".

Ђоковић је открио разлику између њега сада и пре десет година.

"Мало је другачије него пре десет година, тело другачије реагује. Добро је да имамо дан за опоравак између мечева, да можеш да радиш на одређеним стварима. Осећам да сам играо боље, али имам 3:0 у два меча. Срећан сам што опет играм овде. То је оно што ми даје снагу и мотивацију. Са 36 година, после 20 година долажења овде, и даље имам глад да играм најбољи тенис овде", рекао је Ђоковић.

Нови први рекет света истакао је да би могао да победи себе од пре десет година.

"Лагано, 3:0 за мене. Не знам, не желим да играм против себе. Играм против себе увек у глави, ако добијем ту битку, добијам и противника. Која је разлика у односу на тада? Желим да кажем искуство, схватање шта треба да се уради, чување енергије, фокусирање на садашњост. Можда ми сада фали мало експлозивниости, али и даље се крећем прилично добро за једног старкељу", закључио је кроз смех Новак.