Спорт

Алексићева: Није лако, али када дођемо до наше игре, небитно је ко је противник

Српска одбојкашица Маја Алексић, истакла је да је меч против Чешке био веома напоран, као и да верује у добру игру и победу против Холандије у полуфиналу Европског првенства
Алексићева: Није лако, али када дођемо до наше игре, небитно је ко је противник© OSSRB

Србија је након преокрета, на импресиван начин, елиминисала Чешку у четвртфиналу првенства Европе.

"Можда резултатски није тако изгледало, утакмица је добијена 3:1, али је био стварно тежак меч. Тешко је играти са Чешком, бране се, не пада им ниједна лопта. Први сет је био стегнут, имамо баш проблем са тим првим сетом на овом ЕП. Али, надам се да ће убудуће бити другачије", рекла је Алексићева.

Српска одбојкашица истакла је да се мора бити спреман на овакве утакмице.

"Тешко ми је било. Много дугих поена, није се све завршавало одједном као до сада. Морамо да будемо спремне на овакве утакмице, то нам треба."

Србија је имала одличну одршку у дворани у Бриселу.

"Коначно да наши навијачи испуне халу, мислим да је била лепа атмосфера и лепо је било играти. Коначно ми у другој држави имамо више навијача него екипа против које играмо", кроз смех је истакла блокерка Србије.

Маја Алексић изјавила је да када Србија дође до њене игре, није проблем ко је противник.

"Имамо дан паузе, морамо да се опоравимо и одморимо. Очекујем исто тешку утакмицу, Холандија је екипа која има високе играче и искусне. Али, мислим да нису истрајни у одбрани као Чешка. Као што сам сто пута рекла – кад ми дођемо до наше игре није нам проблем ко је с друге стране", закључила је Алексићева.

image