Партизан и Чукарички у немогућим мисијама у реваншима

Фудбалери Партизана од 21.00 дочекују екипу Нордсјеланда, против које ће покушати да надокнаде заостатак од 5:0 из првог меча квалификација за Лигу конференција. Сат времена раније, Чукарички ће у Лесковцу угостити екипу Олимпијакоса, која у Србију долази са предношћу од 3:1 из првог меча квалификација за Лигу Европе

Пред српским тимовима је веома тежак и готово немогућ задатак.

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај изјавио је уочи реванша да ће његова екипа ићи на победу, али је додао да не може да обећава да ће надокнадити минус од пет голова.

"Мотив екипе је у томе што играмо на нашем стадиону и што желимо да поправимо утисак после свега лошег што смо показали у Данској, где смо се осрамотили. Морамо да будемо храбрији, агресивнији, идемо на победу пред нашим навијачима. Не могу да обећавам велике ствари, нити да претим некоме ко ме победио 5:0, али могу да обећам да ћемо ићи на победу. Неће бити калкулација, играћемо у најјачем саставу који имамо у овом тренутку", рекао је Дуљај.

Партизан ће против Нордсјеланда играти у најјачем саставу. Капацитет стадиона у Хумској биће смањен за 17.000 места због казне Европске фудбалске уније (УЕФА).

Тренер Партизана упркос свему очекује подршку са трибина, иако су највернији навијачи црно-белих заказали протест пре утакмице против челних људи клуба и неће бити на трибинама стадиона Партизана.

Чукарички се налази у нешто повољнијој ситуацији, пошто неће морати да јури заостатак од пет, већ од два гола.

Олимпијакос је пре недељу дана у Атини победио резултатом 3:1.

"Очекује нас изузетно тежак меч. Знамо да играмо против екипе која има добре појединце, квалитет није споран. Очекујем да моја екипа уђе много боље и организованије него у Атини. Бићемо агресивнији то је сигурно", рекао је тренер у стручном штабу Чукаричког Милан Лешњак уочи меча са Олимпијакосом.

"Баш би нам помогао добар резултат из овог меча. И нерешено је добро, психолошки би било одлично за екипу. Сигуран сам да ће мој тим дати максимум. Задовољан бих био ремијем, а презадовољан победом. Само отварање утакмице ће бити пресудно, тих првих 15 минута", додао је.

Победник плеј-офа играће у Лиги Европе, а поражени ће наставити такмичење у групној фази Лиге конференција.