Новак поново под лупом америчких медија, овога пута због свог „чаробног напитка“

Ђоковић је изгубио финале мастерса у Паризу од Холгера Рунеа, а током сусрета понашање његовог тима изазвало је сумњу западних медија...

Најбољи српски спортиста пропустио је прилику да дође до новог пехара на турнирима из серије 1.000, пошто је од њега бољи био млади Данац, резултатом 3:6, 6:3, 7:5.

Новак је остао на 38 мастерс титула, а током финала у „Берсију“, они који га често критикују и проналазе му мане, поново су нашли разлог за спекулације.

Док је освајач 21 гренд слема водио битку у финалу, на друштвеним мрежама објављен је видео-снимак из полуфинала са Стефаносом Циципасом, који је припао Ђоковићу након велике драме. На снимку се види његов физиотерапеут Улисес Бадио како мућка посебан напитак који је потом достављен Новаку.

Наш ас је често истицао да је у питању „чаробни напитак“ и није желео да открије његову садржину, али је јасно да то нису недозвољене супстанце, као што су неки почели да истичу.

Бура је покренута јер се на снимку види како кондициони тренер Марко Паники, у тренутку када је схватио да их неко снима, рекао једном од Новакових гостију да се намести тако како се не би видело шта ради аргентински физиотерапеут.

„Увек сам сматрао да треба да постоји транспарентност око тога које супстанце играчи узимају, посебно током мечева, али сам ретко мислио о нечему оваквог. Њихов говор тела у овом снимку је бизаран. Шта то Ђоковићев тим треба да сакрије?“, написао је на друштвеним мрежама амерички новинар Бен Ротенберг.

„Не оптужујем никога ни за шта, али је много сумњив начин на који су реаговали када су видели да их снимку. Надам се да ће Новака или његов тим да питају у овоме у Паризу и да неће прихватити одговор ’магични напитак’ као прошли пут.“