Чеферин демантовао Саудијце: Само европски клубови ће играти УЕФА такмичења

Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александер Чеферин решио је да демантује писање више медија из Саудијске Арабије

Чеферин је реаговао после писања да су тимови из Саудијске Арабије заинтересовани за учешће у најелитнијем европском клупском такмичењу. 

"Не мислим да је новац Саудијске Арабије претња европском фудбалу. Имали смо сличне примере и раније. Фудбалери су одлазили у Kину, из те земље су се низале велике понуде, али кинески фудбал због тога није напредовао. Такав приступ није прави, мислим да би у Саудијској Арабији или било где другде, требало да улажу у образовање и напредак тренера и играча. Али, само европски клубови могу да играју еврокупове", рекао је Чеферин за француски спортски лист Екип.

Без пада квалитета европског фудбала

Први човек европског фудбала је истакао да одлазак фудбалера у Саудијску Арабију неће утицати на квалитет фудбала на старом континенту.

"Kолико ја знам Kилијан Мбапе и Ерлинг Халанд не сањају одлазак у Саудијску Арабију. Стварно не верујем да се ће у било ком смислу угрозити квалитет наших такмичења", закључио је Чеферин.