Спорт

Терзић: Сити најјачи на планети, волео бих први меч против Јанг Бојса на Маракани

Генерални директор ФK Црвена звезда Звездан Терзић прокоментарисао је жреб за Лигу шампиона
Терзић: Сити најјачи на планети, волео бих први меч против Јанг Бојса на Маракани© FK Crvena zvezda

Црвено-бели ће играти у Г групи против Манчестер Ситија, Лајпцига и Јанг Бојса.

"Морам да истакнем да је велика част и задовољство бити у друштву највећих клубова Европе, јер нам то припада и урадићемо све да у наредном периоду будемо стални учесници Лиге шампиона. За ово смо се изборили добрим радом у претходних седам година и учинићемо све да задржимо континуитет", истакао је Терзић, па наставио:

"Мислим да смо из првог шешира добили екипу која је најбоља у последњих 10 година на планети, актуелни шампион Европе, али биће спектакл на Маракани и урадићемо све да ни њима не буде лако пред пуним трибинама наших навијача".

Први човек Црвене звезде сматра да би људи могли да потцене Лајпциг.

"Из другог шешира смо могли да добијемо и атрактивнијег противника, а страх ме је да многи не потцене Лајпциг који је изванредан. Што се тиче Јанг Бојса, добар противник, имамо шест бодова у игри и морамо да се боримо за то".

Посебно је истакао гостовање Лајпцигу.

"Kонкретно у гостима против Лајпцига морамо да буемо паметни. Звезда увек игра на гол више и победу, без обзира на противника и тако ће бити и ове јесени у Лиги шампиона".

Терзић је навео и да има једну жељу када је реч о распореду утакмица.

"Распоред може да утиче. Лично бих волео да прву утакмицу играмо против Јанг Бојса на Маракани, да буде пун стадион, да победимо и са три бода стартујемо, али не би било лоше ни да са њима одиграмо последњи меч у групној фази. Све зависи од тога колико ћемо бити спремни ментално, тактички и физички. Од тога ће да зависи резултат, али растемо и ником неће бити лако против нас. Добио сам много порука где људи кажу да имамо лаку групу и да пролазимо, али нема лаких противника у Лиги шампиона".

Директор црвено-белих истиче да је свестан очекивања.

"Да, биће један од највећих успеха у последњих 30 година уколико прођемо групну фазу и учинићемо све да тако и буде, али више волимо да радимо него да причамо. Наравно, свесни смо високих очекивања", подвукао је Терзић.

image