Спорт

Одбојкашице Србије у финалу Европског првенства!

Наше златне девојке поново ће се борити за европски трон
Одбојкашице Србије у финалу Европског првенства!© CEV

Одбојкашице Србије пласирале су се у финале Европског првенства и поново ће играти за титулу, пошто су у Бриселу победиле Холандију.

Српкиње су се пласирале у ново, шесто финале на континенталним шампионатима, а треће узастопно, после трилера са Холанђанкама – 25:21, 15:25, 25:22, 25:21.

Актуелне светске првакиње играће са Турском у недељу увече за свој четврти пехар.

Почетак утакмице у Бриселу био је очекиван – играло се поен за поен и обе репрезентације су биле изузетно ангажоване. Прва фигура у тиму Србије била је Бјанка буша, чијом заслугом је Србија дошла до почетне предности.

Потом су се наше девојке одлепиле средином сета, стигле до четири поена вишка, рутински их сачувале и дошле до 1-0.

Међутим, као да је дошло до емотивног пражњења после добијања уводног дела игре, што су Холанђанке одмах искористиле. Снажним сервисима наметнуле су свој ритам, "помериле" пријем Србије и потом и блоковима долазиле до поена.

Експресно су се одлепиле на пет, па седам и осам разлике, па повратка за изабранице Ђована Гвидетија у другом сету није било.

"Моментум" је био на страни противника, Холандија је имала велико вођство и у трећем сету, а Србија није играла добро.

Међутим, тада су Гвидетијеве хероине показале зашто су ту где јесу. Изузетном борбеношћу, јаком главом и карактером, направиле преокрет и освојиле трећи сет великом серијом у финишу.

Слично се догодило и у четвртом делу игре, па је Србија могла да почне да слави ново финале одбојкашица.

Очекивано је, упркос нешто слабијој партији, најбоља у нашим редовима била Тијана Бошковић са 29 поена, док је на другој страни Холандију предводила Ника Далдероп са 14.

Борба за трофеј на програму је у недељу од 19.30.

  • 1. сеп 2023 • 22:33

    22:33

    Крај! Србија је у финалу Европског првенства!

    Српске одбојкашице ће поново играти за европску титулу. Наше девојке су победиле Холандију 25:21, 15:25, 25:22, 25:21!

  • 22:27

    Трилер у Бриселу

    Нису наше девојке на препознатљивом нивоу, али се боре као лавице и близу су победе.

    Сјајно игра и Холандија која све време контролише ритам, па гледамо сјајну утакмицу у Бриселу.

    Србија је коначно повела у четвртом сету, резултат је 20:19.

  • 22:17

    Наставља се са игром топло-хладно

    Упркос вођству, чињеница је да смо много контри промашили, али некако држимо прикључак и у четвртом сету, након новог кувања Маје Огњеновић.

  • 22:11

    Поново Холанђанке боље отварају сет

    Иако је убедљиво наша најбоља поентерка, утисак је да Тијана Бошковић није на препознатљивом нивоу. То Холанђанке користе и поново боље отварају сет – 4:7.

  • 22:04

    Српкиње експлодирале и повеле 2-1 у сетовима!

    Сада је вода ушла у уши Холанђанкама, а најзаслужније за то биле су изузетно надахнуте српске одбојкашице, које су просто летеле по терену. Све је сада улазило и великом серијом Србија је дошла на корак до финала – 25:21, 15:25, 25:22.

  • 21:55

    Преокрет Србије у трећем сету

    Коначно је Србија дошла до своје игре и препознатљиве одбране, која је донела преокрет. На сервису је била Јована Стевановић, која је покренула серију 7:1 и наш тим у финишу трећег дела има +2.

  • 21:45

    Српске одбојкашице ухватиле прикључак

    Успеле су девојке у плавој опреми да ухвате резултатски прикључак и зауставе налет ривалки. Међутим, Холандија и даље има минималну предност и води 10:12.

  • 21:36

    Српкиње се боре да остану у мечу

    Иако су Српкиње освојиле прва два поена у трећем сету преко Тијане Бошковић и Мине Поповић, уследила је нова серија Холанђанки.

    Преокренуле су ривалке и то је значило да ће већина наших напада ићи преко Бошковићеве. Она није успевала да пробије блок на супротној страни и резултат је 3:6.

  • 21:25

    Србија изгубила други сет, Холандија изједначила на 1-1

    Деловале су индиспонирано наше репрезентативке, поклањале су у серијама поене и Холандија је дошла до двоцифреног вишка. Друга сет лопта била је довољна за 15:25.

  • 21:08

    Србија близу губитка другог сета

    Не заустављају се Холанђанке у другом сету, а Србија има све већих проблема на пријему. Није помогао ни Гвидетијев тајм-аут, па су се ривалке одлепиле на 2:10.

image