Спорт

Ђоковић губио 0:2 па победио у српском дербију: Драма припала неуништивом Новаку!

Ђоковић је успео да савлада сународника и оконча меч око 1.30 часова иза поноћи по локалном времену
Ђоковић губио 0:2 па победио у српском дербију: Драма припала неуништивом Новаку!© Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Новак Ђоковић је преживео голготу у трећем колу Ју-Ес опена и пласирао се међу 16 најбољих у Њујорку, пошто је спектакуларним преокретом савладао сународника Ласла Ђереа 3:2.

Након изгубљена прва два сета, Новак је поновио оно што је урадио само још у епском полуфиналу Ју-Ес опена 2011. године, када се против Роџера Федерера вратио са руба пораза и показао да није крај док он не каже да је крај. По сетовима је било 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3!

У маратонском окршају дугом три сата и 45 минута, Ђоковић је ипак успео да се врати са ивице провалије, надокнади слабији почетак меча и победи никада квалитетнијег Ђереа.

Имао је Ласло велику предност од 2:0 у сетовима. У оба је правио по један брејк и квалитетним сервис гемовима је чувао предност, мучивши Новака недозвољавајући му да се "размаше". Али када је Ђере стигао до поменутих 2:0, нешто се пробудило Ђоковићу и Ласло више није ни имао правих шанси у том сусрету.

Новак је одмах стигао до 5:0 у трећем сету, да би у четвртом направио чак четири брејка на сервис ривала. Допустио му је тада укупно два гема и поравнао на 2:2, да би брејк у раној фази одлучујућег сета донео коначну предност коју је Ђоковић на крају претворио у тријумф.

Ђоковић је том победом тек други пут у каријери на Ју-Ес опену стигао од 0:2 до 3:2 и сада ће у четвртом колу играти против изненађења турнира, Хрвата Борне Гоје који је 3:0 савладао Јиржија Веселог.

image