Ђоковић после преокрета: Нећу да лажем, смејао сам се себи у огледалу

Освајач 23 гренд слема је у богатој каријери прегурао свашта, а сада је по осми пут успео да се врати од 0:2 у сетовима и упише победу

Новак Ђоковић је успео да се са ивице пораза врати у живот и великим преокретом од 0:2 у сетовима стигне до победе 3:2 против сународника Ласла Ђереа, у трећем колу Ју-Ес опена.

Након три сата и 45 минута игре, поново најбољи тенисер света успео је заврши сусрет у своју корист око 1.30 часова иза поноћи по њујоршком времену.

"Невероватно. Скоро је два ујутру, много људи остало је на трибинама и хвала им на томе. Подржавали су обојицу, надам се да сте уживали, ја нисам. Посебно у прва два сета. Један од најтежих мечева ове сезоне. Један од најбољих мечева који сам играо сигурно", почео је Ђоковић.

После изгубљеног другог сета напустио је терен, отишао у свлачионицу, па је уследило питање шта је тамо радио.

"Не могу да лажем, причао сам са огледалом, смејао сам се себи, размишљао сам шта треба да урадим. Морао сам да натерам себе да се подигнем, да верујем. Дешавало ми се ово и раније у каријери. У неким случајевима није успело, сада јесте", алудирао је Новак на то да је осми пут у каријери успео да се врати од 0:2 у сетовима.

Похвалио је игру сународника Ђереа.

"Ако је био уморан, није то показивао на терену у петом сету. Играо је боље у петом него у трећем и четвртом. Није одустајао ни са брејком заостатка, услови су мало другчаији у овим условима, спорији су, лоптица ниже одскаче. Било ми је тешко да нађем решење. Он је одлично сервирао, форхенд, бекхенд, све је радио како треба. У трећем сету сам се вратио и хвала вам на подршци и што сте ми веровали. Чим сам тада направио брејк, схватио сам да имам шансу и да треба да наставим, да будем агресивнији. Његова игра мало је пала, било је неизвесно до самог краја."

Наредни ривал биће му хрватски тенисер Борна Гојо.

"Знам са ким играм, али ме није брига. Сада само желим да спавам, да се опустим и наспавам. И да опоравим ово тело од 36 година", рекао је Ђоковић.