Србија разбила Доминикану за четвртфинале, па избегла Американце

Репрезентације Србије је уписала убедљив тријумф 112:79 и на другој позицији из групе И одлази у четвртфинале

Кошаркаши Србије пласирали су се четвртфинале Светског првенства у Манили након што су у недељу савладали Доминиканску републику 112:79.

Ова победа селекције Светислава Пешића значи да су "орлови" завршили као другопласирани тим групе И, као и да ће у наредном мечу играти са Литванијом, која је сензационално савладала Сједињене Државе.

После пораза од Италије, Србија је дошла до победе, али она није помогла да се стигне до прве позиције која је могла да донесе избегавање америчког "дрим тима" у првој елиминационој утакмици.

Но, "орлови" су урадили оно што је било до њих. Од првог минута су доминирали и са одличном поделом минутаже уписали тријумф од 33 поена разлике.

Богдан Богдановић је меч окончао са 20 поена и пет асистенција, Никола Милутинов са 16 поена, колико је имао и Вања Маринковић, док су још двоцифрени били Филип Петрушев са 14, Стефан Јовић са 12 и Марко Гудурић са 10.

Србија ће у четвртфиналу против Литваније играти у уторак 5. септембра.

3. сеп 2023 • 15:43

Србија је у четвртфиналу - 112:79!

Убедљива победа Србије у последњем мечу групе И, што значи да "орлови" у четвртфинале иду као другопласирана селекција и сада чекају ривала из групе Ј, што ће бити победник меча САД - Литванија.

Промена петорке Пешића - 103:72

Србија сада на паркету игра у петорци Аврамовић, Добрић Гудурић, Јовић и Петрушев. Заслужен одмор за Богдановића (20 поена), Милутинова и Маринковића (по 16).

Крај треће четвртине - Србија има огромних "плус 34"

Каква завршница Србије у трећој четвртини, серија напада у којима ривал није могао никако да одговори.

Окончана је четвртина серијом 12:0 за Пешићеве пулене, а Богдановић је стигао и до 20 убачених поена. Милина је сада гледати "орлове".

Србија и даље на "плус 22"

Милутинов доминира под обручима данас, поново закуцавање, па онда одличан скок у одбрани којим се Србија брани.

Резултат је 75:53 и Србија на два минута до краја треће четвртине само одржава и постепено увећава предност.

24' - Србија одржава предност

Уједначен је почетак друге четвртине, Србија и даље има "плус 21". Нема потребе за "орлове" да срљају, а Милутинов је на овом мечу већ стигао до три "алеј-упа".

Крај првог полувремена - 56:35 за Србију!

Одлично прво полувреме, доминација на паркету од првог до последњег минута. Србија има 21 поен предности, а предводници су били Богдановић са 14, Маринковић и Милутинов са по 10 поена, док је Стефан Јовић убацио девет.

За Доминикану је Карл Ентони Таунс убацио 12 поена, али разлика у квалитету између два тима у првих 20 минута била је огромна.

15' - Србија води 44:26

Погађају Доминиканци тројку и мало смањују заостатак, али Србија све контролише, 15:11 је за "орлове" у овој четвртини.

Крај прве четвртине - 29:15

Одлична игра Србије на почетку утакмице, која шутира 12/18 у раној фази меча.

Фуриозна Србија - 26:9!

Остало је још мало више од два минута до краја прве четвртине, а Србија је у опасном налету започела меч. Ређају се лаки поени у серијама, Маринковић и Богдановић су већ на 10 постигнутих поена.

Доминикана у нападу ништа не успева да направи.

5'- Одличан старт, 16:7 за Србију

Ово је почетак утакмице какав је Србији био потребан. Постижу "орлови" поене у транзицији преко Маринковића, а ту је и одлична игра Милутинова под кошем.

Брз почетак утакмице - 7:4

После прва два минута, Србија има предност после тројке Маринковића и лаких поена Милутинова.

Почела је утакмица

Петорка Србије је Богдановић, Н. Јовић, Милутиновић, С. Јовић и Маринковић.