Максвитис: Ово је победа наших живота; Кер: Ударили су нас шаком по устима!

Селектор кошаркашке репрезентације Литваније, Казис Максвитис, није могао да сакрије осмех након победе његовог тима над екипом САД

Литванија је освојила прво место у групи Ј, пошто је победила селекцију САД 110:104.

Литванија ће у уторак у четвртфиналу СП од 10.45 часова играти против Србије.

"Рекао сам момцима у свлачионици да је ово највећа победа наших живота. То је победа у којој ћемо кратко да уживамо, јер морамо да сачувамо емоције и енергију за наредну утакмицу против Србије", рекао је Максвитис на конференцији за медије у Манили.

Литванија је у првом полувремену погодила девет узастопних тројки.

"Литванија је земља кошарке, земља одличних шутера. Имали смо добар проценат шута на овој утакмици. Када нас је већ тако добро ишло, искористили смо то оружје до краја", додао је селектор Литваније.

Максвитис је истакао да његова селекција није калкулисала.

"Нисмо бирали противника. Добро ћемо се припремити за наредног ривала. Нисам гледао до сада ниједан меч Србије на овом турниру, јер сам морао да припремам наше утакмице. Сада више нема слабих, остало је осам најбољих екипа на турниру'', закључио је Максвитис.

Селектор САД Стив Кер је изјавио да је Литванија заслужено победила.

"Била је то сјајна кошаркашка утакмица. Литванија је одиграла паклено добро. Мислим да су погодили првих девет шутева за три поена. Свиђа ми се како су моји момци узвратили у другом полувремену. Дали су све од себе, играли су лудо и пружили су заиста добру партију. Сваки пораз боли, не волим да губим, али срећан сам што нас ова утакмица не гура с нашег основног пута, а то је злато. Ова утакмица је велико искуство за мој млад тим. Литванија је бриљирала и заслужила је победу", навео је Кер.

Литванија је прву четвртину добила резултатом 31:12.

"Ударили су нас шаком у уста. Литванија је бриљантна кошаркашка репрезентација. Да бисмо били бољи, морамо да одговоримо онако како смо играли у другом полувремену. Надам се да је ово лекција и да ћемо се опоравити'', закључио је Кер.