Спорт

Волф o ривалском возачу: Рекорд Макса Ферстапена је потпуно небитан

Директор екипе Мерцедес у шампионату Формуле један Тото Волф изјавио једа рекорд возача Ред Була Макса Ферстапена од 10 узастопних победа потпуно небитан
Волф o ривалском возачу: Рекорд Макса Ферстапена је потпуно небитанGetty © Jared C. Tilton / Staff

Ферстапен је у недељу тријумфовао на Великој награди Италије на стази у Монци.

Холандски возач је стигао до десете узастопне победе у Ф1 и надмашио претходни рекорд Себастијана Фетела из 2013. године. Немачки возач је тада у екипи Ред Була остварио девет узастопних победа.

Екипа Ред Була је рекордер са 15 узастопних победа. Екипа Мерцедеса, која је у Ф1 доминирала од 2014. до 2020. године, није успела да оствари ове рекорде.

"За мене су такви рекорди потпуно небитни. Били су небитни и у данима наших победа у Мерцедесу. Не знам колико смо ми остварили узастопних победа. Нисам ни знао да се то броји", рекао је Волф.

Он је истакао да Ферстапенов успех "приказује сјајног возача у сјајном болиду, који се такмичи на изузетно високом нивоу".

Волф је навео да очекује да ће Ред Бул да победи у свакој трци ове сезоне, осим ако екипа не направи неку грешку.

У Ферарију задовољни 

Директор Ферарија Фредерик Васер изјавио је да сматра да Ферстапен у последње две године није направио ниједну грешку на тркама.

"Ред Бул је направио импресиван резултат. За мене је најимпресивније да Ферстапен, а не ради се само о последњих 10 трка, није направио ниједну грешку у последње две године. Он одлично управља овом ситуацијом", рекао је Васер.

Ферстапен је први у генералном пласману возача са 364 бодова, док је његов тимски колега Серхио Перес други са 219.

image
VV inauguration
banner