Имитација која је изнервирала Американце, или: Како је Новак спустио слушалицу Шелтону

Детаљ са краја меча изазвао буру у америчкој јавности, али се најбољи свих времена није превише узбудио

Новак Ђоковић јубиларни, десети пут је дошао до финала Ју-Ес опена, играће у свом 36. гренд слем финалу и борити се за 24. пехар.

У полуфиналу је у три сета савладао Бена Шелтона и ту победу је умео да прослави на занимљив начин.

Пошто је Американац последњу лоптицу убацио у мрежу, а Новакови навијачи почели да славе, Србин је руком гестикулирао као да разговара телефоном, да би потом ривалу спустио слушалицу.

Ђоковић је тако алудирао на Шелтонове прославе у досадашњем току турнира, посебно након четвртфиналног сусрета са Френсисом Тијафоом.

"Тек сам после меча видео. Не волим да други мени говоре како да прослављам. Ако победиш, можеш да радиш шта хоћеш. Као детету, речено ми је да је имитирање најискренија форма ласкања", рекао је Шелтон.

Амерички медији, чак и они који важе за иоле кредибилне, покушали су да од "муве направе слона", те су критиковали Ђоковића због прославе.

Многим навијачима се такође није допало, неки су му и звиждали са трибина "Артур Еша", али се он није превише потресао.

На конференцију за медије је дошао спреман да ће добити питање о свом потезу и уз осмех је одговорио:

"Свидела ми се Бенова прослава. Мислио сам да је веома оригинална, копирао сам га, украо му прославу", рекао је Ђоковић.

На друштвеним мрежама одмах су се појавили "мимови", од којих је најзанимљивији био онај на званичном налогу Ју-Ес опена.

Подсетили су на сада већ легендарну Новакову прославу са овогодишњег Вимблдона, када је гестикулацијом "кме, кме, кме" опонашао сузе навијача.

Ђоковића у финалу очекује дуел са Данилом Медведевом, који је у четири сета елиминисао браниоца титуле Карлоса Алкараза.

Велико финале је на програму у недељу од 22.00 по средњоевропском времену.