Спорт

Одбојкаши Србије играју против Пољске за полуфинале Европског првенства

Мушка одбојкашка репрезентација Србије играће од 18 сати у Барију против селекције Пољске у четвртфиналу Европског првенства
Одбојкаши Србије играју против Пољске за полуфинале Европског првенства© CEV

Србија је у осмини финала надиграла Чешку 25:21, 26:24, 25:21, док је Пољска била боља од Белгије 25:16, 25:17, 23:25, 25:22.

Одбојкаши Србије ће од 2011. седми пут заредом играти у четвртфиналу ЕП. Србија од 2011. само једном није изборила пласман међу четири најбоља тима на континенталном шампионату и то 2015. године.

Српски одбојкаши су у досадашњем делу Европског првенства доживели само један пораз и то од Италије у групној фази такмичења.

Пољска је групну фазу Европског првенства завршила без пораза и са само једним изгубљеним сетом. Ова селекција је један од фаворита за тријумф на ЕП.

Тим Пољске са селекторске позиције предводи српски стручњак Никола Грбић.

"Велики изазов за нас. Пољска је лидер на светској ранг листи, освојила је и Лигу нација ове године. По мом мишљењу, они су најбољи тим на свету. Није битно да ли познајемо ове играче или не. То је сјајна екипа са широким ростером и одличним тренером", истакао је уочи меча са Пољском селектор Србије Игор Kолаковић.

Победник меча Србија - Пољска играће у полуфиналу Европског првенства против Словеније.

image