Ђоковић у сузама пред Београдом: Ниједна нација нема ово што ми имамо (ВИДЕО)

Најбољи тенисер свих времена није успео да задржи емоције пред окупљеним Београђанима

Новак Ђоковић заплакао је приликом изласку на балкон Старог двора током свечаног дочека.

Ђоковић се после освајања Ју-Ес опена придружио кошаркашима и баскеташима Србије, којима су се Београд и Србија поклонили због великих успеха.

Када је осетио енергију окупљених, чуо песму и скандирање, није могао да сакрије емоције и сузе су саме потекле. Није могао да се заустави, па су му кошаркаши пришли и загрлили га.

"Ретки су тренуци када се остаје без речи, ово је један од тих. Тресем се, не знам шта да кажем", рекао је Ђоковић.

Он је потом честитао баскеташима и кошаркашима на свим успесима које су постигли

"Хвала им што су прихватили да будем део овог славља и што су прихватили да се дружимо вечерас. Остварење дечачког сна из једног великог разлога јер сам, као клинац, као и многи из других генерација, био ту у маси, док смо славили велике резултате наших кошаркаша."

Додао је да, колико год је у прошлости имао прилику да се попне на чувени балкон, овај дочек ће му остати у посебном сећању.

"Ово је непроцењиво и незаменљиво. Дефинитивно, овај осећај се више никада неће десити. Да стојим овде поред великих шампиона и великих људи са којима имам, хвала Богу, пријатељски однос. Са неколицином сам причао пред излазак овде и рекао сам им да сам осетио ту њихову слогу и заједништво и то нас је окупило овде. Не само успех и финале Светског првенства, већ тај моменат људскости који су показали."

Потом је позвао све присутне да још једном скандирају нашем највећем хероју – Бориши Симанићу.

"Бориша... Бориша је херој нације и заслужује да му сви скандирате."

За крај, поентирао је поруком:

"Желим да вам кажем да сви славимо и завршавам овом реченицом: На свету ниједна нација нема овај дух који ми имамо. Живела Србија!", закључио је Ђоковић.