Спектакл на Ташу: Партизан победио Фуенлабраду у мечу играном под ведрим небом

Kошаркаши Партизана победили су шпанску Фуенлабраду резултатом 93:63 (24:13, 26:15, 23:13, 20:22) у пријатељском мечу на стадиону Ташмајдан

Питање победника није се постављало ниједног тренутка, разлика у квалитету две екипе је огромна, а играчи Партизана су на моменте егзибиционом игром и атрактивним потезима одушевљавали навијаче.

Најефикаснији у редовима Партизана био је капитен Kевин Пантер са 14 поена, 13 је дао Френк Kамински, а 12 Ален Смаилагић.

По девет су дали Пи Џеј Доужер и Урош Трифуновић, а по осам Огњен Јарамаз, Тристан Вукчевић и Балша Kопривица.
Kод Фуенлабраде је најефикаснији био бивши члан Партизана Петар Аранитовић са 14 поена.

Пре почетка утакмица одржана је мала свечана церемонија на којој је тренер Партизана Жељко Обрадовић уручио захвалнице председнику Kошаркашког савеза Србије Предрагу Даниловићу и кошаркашу "црно-белих" Алекси Аврамовићу за освајање сребрне медаље на Мундобаскету.

Навијачи Партизана, који су до врха испунили трибине Ташмајдана и направили прелепу атмосферу, обојицу су дочекали овацијама, а Аврамовићу су скандирали "Ем-Ви-Пи".

Велики аплауз су добили и играчи Фуенлабраде, клуба за који су навијачи Партизана емотивно везани од сезоне 1991/92 у којој су "црно-бели" освојили титулу првака Европе под вођством садашњег тренера Жељка Обрадовића.