Спорт

Атомска бомба у Новом Пазару – стиже Адем Љајић!

Пазарци најављују велике амбиције и највећи трансфер у историји клуба
Атомска бомба у Новом Пазару – стиже Адем Љајић!Getty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Адем Љајић, некадашњи репрезентативац Србије, постаће нови фудбалер Новог Пазара.

Клуб из Рашке је на друштвеним мрежама најавио "атомску бомбу" и највећи трансфер у историји клуба, пошто се враћа најбољи изданак из овог дела Србије.

Љајић је са 14 година из локалне Јошанице прешао у Партизан, где се фудбалски и афирмисао, пре него што је отишао у иностранство, а сада ће први пут заиграти за Нови Пазар.

"Атомска бомба! Сутра, вероватно, биће највећи дан у историји фудбалског клуба Нови Пазар на путу ка европским амбицијама! Све ће се коначно знати до 23:59", најавили су Пазарци на друштвеним мрежама.

Момак који ће крајем месеца напунити 32 године, у више наврата је тренирао са "плавима" и сада ће имати прилику да заигра на стадиону који је само 100 метара удаљен од његове родне куће.

У Србију се враћа из Турске, где је играо за Фатих Карагумрук, али је наступио на само 11 утакмица.

Претходно је шест месеци био без клуба, а најславније дане каријере провео је у Серији А – у Фјорентини, Роми, Интеру и Торину, пре одласка у Бешикташ.

"Биће то највећи дан у историји нашег клуба. Дуго је тињала нада да ће Адем да нам се придружи, а то ће коначно и да се догоди. Посао ће бити готов у четвртак увече. У Пазару чекамо најлепшу фудбалску ноћ", рекли су из клуба за "Моцарт спорт".

Пазарци тако настављају да појачавају тим и најављују велике амбиције – пре Љајића стигао је Сејдуба Сума, који је својевремено такође носио дрес Партизана.

Репрезентативац Гвинеје је као посебан захтев имао добијање капитенске траке, док је са Адемом потпуно другачија ситуација.

"Једини услов Адема Љајића је био да за Нови Пазар игра без икакве новчане надокнаде", откривају Пазарци.

Љајић је за репрезентацију Србије одиграо 47 утакмица и постигао девет голова.

image